Spice up your everyday life!
Inlagda morötter med ingefära
Du kan själv enkelt anpassa hur starka du vill ha dina inlagda morötter genom att öka eller minska mängden chiliflakes. Ett färgglatt och smakrikt tillskott till sallader och maträtter! INGREDIENSER Ca 1 kg morötter 5 dl naturell risvinäger 3 ½ – 4 dl vatten 3 msk Ginger People ingefärspasta 3 hela stjärnanis 1,5 dl råsocker 1 tsk chiliflakes (valbart) 1 vitlöksklyfta, skalad […]
Dressing med morot och ingefära
Sätt guldkant på sallader, poke bowls och andra maträtter med en magisk dressing innehållandes bland annat morot, ingefära, honung och sesamolja. INGREDIENSER ½ dl extra virgin olivolja ½ dl risvinäger 2 stora morötter, skalade och hackade i bitar 2 matskedar Ginger People Ingefärsjuice 1 msk + 1 tsk honung 1 tsk sesamolja GÖR SÅ HÄR Blanda alla ingredienser […]
Krämig morotssoppa med miso
4 portioner | 40 min En mättande och krämig morotssoppa med kokosmjölk, ingefära, sesamolja och miso som ger extra mycket umami. Passar lika bra året om! INGREDIENSER 1 kg morötter 3 rödlökar 2 msk sesamolja 2 cm färsk ingefära 2 vitlöksklyftor 2 vågade msk Genmai miso 7,5 dl vatten 200 ml kokosmjölk peppar och salt […]
Rostade kikärtor med tamari och miso
2-3 serveringar | 25 min Det här proteinrika snacket är superenkelt att göra med en förpackning färdigkokta kikärtor och en handfull kryddor. Rostade kikärtor är också väldigt goda i sallad, med nudlar eller som fyllning i en wrap. INGREDIENSER 350 g Kikärtor, förkokta 1 msk Sesamolja 2 msk Tamarisoja 1 msk Shiro miso Svartpeppar efter […]
Maritas sojagryta
En gammal hederlig favorit som hängt med länge här på Biofood, och som vi tog fram när det inte var så många som hade koll på sojabitar och hur de tillagas. Idag finns det bra mycket fler recept på sojagrytor, men vi är fortfarande ruskigt förtjusta i denna gamla goding! Ingredienser, 4-6 personer 200 g […]
Vegansmör med örter
1 dl kokosolja 1 dl pumpaolja ½ tsk salt 1 tsk torkad mejram eller annan ört Gör kokosoljan flytande i ett vattenbad. Rör ned pumpaolja, salt och mejram. Häll i en burk med lock till. Ställ in i kylen. Servera till gott bröd.
Enkelt måltidsbröd med kikärtsmjöl
1 stor eller 2 mindre bröd 3 dl kikärtsmjöl 4 ½ dl vatten ¾ dl solrosolja + ¼ dl samt två nypor flingsalt Blanda vatten med kikärtsmjölet och 3/4 dl solrosolja. Låt stå i kylen cirka 4 timmar. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en springform cirka 30 cm i diameter med ¼ dl solrosolja. Häll ned […]
Ärthummus
Ingredienser 250 g frysta ärtor, tinade 230 g kikärtor, en förpackning 2 msk hampaolja + att ringla över 1-2 tsk chiliflingor + att strö över 1 tsk salt 2 msk citronjuice 1 dl vatten Gör så här: Mixa ingredienser i en mixer till en slät konsistens. Smaka av med salt och chili. Lägg upp […]
Kikärtsplättar
ca 20 st 2 dl kikärtsmjöl 3 dl havredryck 3-4 msk olivolja 1 kryddmått salt svartpeppar flingsalt Mät upp alla ingredienser och blanda samman i en bunke. Vispa till en slät smet. Låt stå och svälla ca 1 timme i rumstemperatur. Värm ett plättjärn och pensla med olivolja. Klicka i ca 1,5 msk smet i varje […]
Sesammarinerade grönsaker
4 portioner 2 morötter 1 paprika 1 litet broccolihuvud 1 stor zucchini 180 g risnudlar Marinad juice från 1 citron 2 msk sesamfrö 2 msk svarta sesamfrön 1 dl sesamolja 4 msk tamarisoja 1 krm cayennepeppar Gör så här: Skala moroten och skär i tunna strimlor. Skär zucchini i halvmånar, grovhacka paprikan och dela […]