Inspiration

Blogg

Pukka tar rättvis handel ett steg längre – certifieras med Fair for Life!

Postad den 1 Dec, 2016 i Blogg | Inga kommentarer »

fair-for-life

För Pukka är det självklart att alltid använda ekologiska ingredienser av högsta kvalité. Nu tar de deras hållbarhetsarbete ett steg längre och väljer den banbrytande certifieringen Fair for Life som är den högsta standarden inom rättvis och etisk handel. 

Fair for Life är ett av de mest rättvisa och transparenta handelssystem i världen. Certifieringen garanterar att ALLA som Pukka samarbetar med, från skörd till kopp över hela världen, behandlas rättvist och har anständiga arbetsvillkor. Att välja Pukka är därför inte bara bra för dig och miljön, det är också bra för alla de människor som arbetar hårt för att skapa Pukkas produkter.

– Fair for Life certifieringen är en del av Pukkas bredare hållbarhetsvision och ambitionen är att vara en pionjär i att stödja en sund livsstil av individer, samhället och miljön. Vi vill göra en märkbart positiv inverkan på människor, växter och planeten, säger Sebastian Pole, örtexpert och en av Pukkas två grundare.

VAD SKILJER FAIR FOR LIFE FRÅN ANDRA CERTIFIERINGAR? 

1. Är inkluderande. 

Fair for Life är en garanti för att alla i Pukkas handelskedja behandlas rättvist och jämlikt. Det är inte bara bönder och producenter som får rättvisa löner och anständiga arbetsvillkor utan även odlare, blandningspartners, förpackare samt Pukkas personal.

2. En global standard. 

Till skillnad från de flesta andra rättvishandelscertifieringar omfattar Fair for Life både utvecklade länder och utvecklingsländer. Det betyder att till exempel är Pukkas leverantörer i länder som Turkiet och Ungern också skyddas enligt Fair for Life systemet. Detta innebär att Pukka kan säkerställa ännu fler etiska och rättvist handlade örter.

3. Helt transparant. 

Hela handelskedjan och Pukkas rankning inom rättvis handel finns tillgängliga på Fair for Lifes hemsida,

www.fairforlife.org.

OM PUKKA

Pukka skapar ekologiska teer och kosttillskott som är sprängfyllda med det absolut bästa naturen har att erbjuda för att locka fram glädje och hjälpa människor att leva ett hälsosamt och balanserat liv. Pukka betyder äkta och detta är kärnan i allt som organisationen gör. Från ekologiska och rättvist märkta örter till att Pukka ger 1 % av sin omsättning till att stödja miljöorganisationer.

PSST! Du vet väl att du kan följa Pukka på sociala medier – för inspiration, nyheter och uppdateringar: Instagram: @pukkasverige

Facebook: ”pukkasverige” Hemsida: pukkaherbs.se

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK