Vår historia, vision & ansvar

  • Biofood är en livsmedelsimportör och -distributör. Företaget har 35 års erfarenhet av import och försäljning av ekologiska livsmedel.
  • Allt började med att Denny Abrahamsson, en pionjär inom ekologisk mat, startade under tidigt 80-tal en ekologisk livsmedelsbutik, som fortfarande finns kvar på söder, Gryningen Hälsokost AB.
  • Denny reste runt i Europa och köpte in ekologiska livsmedel som inte fanns i Sverige på den tiden. Fler och fler butiker hörde av sig till Denny och ville handla hans produkter och sälja i sina butiker. Det var så företaget Biofood föddes, en grossist med ekologiska livsmedel.
  • Biofood har sedan dess sålt ekologiska livsmedel till olika marknader och takt med att intresset för ekologiskt har ökat i Sverige har också Biofood vuxit.

Våra kunder är i regel återförsäljare, men om du är en privatperson som är intresserad av vårt sortiment så kan du hitta våra produkter nära dig på vår lista över återförsäljare!

 

VÅR VISION

MÅNA OM JORDEN

Vår vision är att bidra till att människor och vår jord mår bra. Vår idé är att erbjuda ett brett sortiment av ekologiska, naturliga och hållbara produkter av bästa kvalitet inom kost och hudvård – tillgängligt för alla.

För att lämna gröna fotspår samarbetar vi med de bästa leverantörerna både lokalt och globalt.
Vi gör det enkelt, roligt och meningsfullt att hitta och välja våra varor. Vi lockar fram kärleken till mat som smakar och gör gott!

Välj vår ekologiska och naturliga mat så lever du i harmoni med dig själv och världen – inte bara för stunden utan för all tid framöver.

Eat good – feel fine!