Inspiration

Blogg

Raw food av högsta kvalitet

Postad den 20 Sep, 2017 i Blogg | Inga kommentarer »

Lifefood är ett tjeckiskt företag som producerar och har ett stort utbud av ekologiska raw food produkter. Företaget grundades av Tereza Havrlandova 2006, då begreppet raw food ännu var nästan okänt.

När Tereza Havrlandova besökte sin syster i USA 2004 kom hon i kontakt med raw food för första gången – mat lagat med råvaror av vegetabiliskt ursprung och som inte upphettas över 42-46 grader.

Det var inte bara hennes smaklökar som charmades av den rena maten, raw food hjälpte också Tereza på ett personligt plan då hon blev av med flera hälsoproblem tack vare förändringen av kosten. Men den stora vändpunkt kom när hon skadade axeln svårt under en kitesurfing i Australien, vilket tvingade henne att återvända till Tjeckien för återhämtning.

Under sina utlandsvistelser hade Tereza haft tillgång till ett stort utbud av hälsosamma raw food snacks, men på hemmaplan var raw food ett nästan okänt koncept och de få produkter som fanns tillgängliga saknade kvalitet. Tereza började då importera ekologiska råvaror från utlandet och bestämde sig snabbt för att tillämpa sin egen erfarenhet av att förbereda raw food måltider. Tillsammans med sina första kollegor förvandlade de ett litet bageri i centrala Prag till en plats där de kunde producera raw food av högsta kvalitet. Idag är Lifefood ett av de största företagen när det gäller utbud av ekologiska raw food produkter och sortimentet uppskattas av människor över hela världen. En mix av unik teknik, djup kunskap och långvariga samarbeten med underleverantörer är en viktig del av Lifefoods framgång.

I sortimentet hittar du: energibarer, växtbaserat proteinpulver, kex, knäckebröd, nötter, oliver, snacks mm.

Läs mer om Lifefood här!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK