falafel, vegan, raw
 

Recept

Falafel med cashewkräm

Postad i Receptkategori: Krydda vardagen!

falafel, vegan, raw

Enkla att ta med och goda att äta!

Falaflar

ca 8 st

1/2 dl  osaltade pinjenötter

2 1/2 dl kokta kikärter

1/2 näve färsk mynta

1/2 näve färsk basilika

1 vitlöksklyfta

1/2 gul lök

2 msk olivolja

1/2 tsk mald kummin

 

Cashewkräm

ca 2 dl

175 g osaltade cashewnötter

½-1 dl havremjölk

1 msk saft från ekologisk citron

1 tsk havssalt

1 tsk honung

 

Falafelsås

2 dl sojayoghurt naturell

2 msk finhackad persilja

1 msk saft från en ekologisk citron

Havssalt och nymalen peppar

 

Till servering

Savojkålsblad

Groddar

Cocktailtomater

 

Mixa paranötter och färska örter till en fin blandning. Blanda ner i en skål tillsammans med kikärterna och oljan. Rör samman med övriga ingredienser. Forma 6-8 bollar och grädda dem i varmluftsugn på 175 grader i 25 minuter. Lägg ner ingredienserna till cashewkrämen i en mixer och mixar tills det blir en fin kräm. Häll i mer vätska om den blir för tjock. Rör ihop persiljedressingen. Häll kokande vatten över kålbladen så att de blir mjuka. Fördela falafelbollar, tomater, groddar, kräm och dressing på kålbladen, rulla ihop dem. Enjoy!

 

 
 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK