glutenfri granola
 

Recept

Glutenfri granola

Postad i Receptkategori: Snacks, godis & plock

glutenfri granola

En läcker och lyxig glutenfri granola som ger en skön magkänsla och fin mättnad. Perfekt på din smoothiebowl eller yoghurt!

ca 1,5 liter

3 dl havre- eller boveteflingor

2 dl kokosflingor

2 dl bovetepuffar

1 dl cashewnötter

1 dl pekannötter

1 dl skalat hampafrö

1 dl sesamfrö

1 dl solroskärnor

1 dl mullbär

1 dl russin

½ dl varmt vatten

2 msk chiafrön

1 msk kokosolja

½ msk ris-, agave- eller lönnsirap

 

1. Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka nötterna och blanda en müsliblandning med flingorna, kryddorna och fröna i en skål.

2. Vispa ner sirapen och kokosoljan i det varma vattnet och se till att det är väl blandat.

3. Skeda över vattenblandningen över müsliblandningen och rör om så att allt blandas väl.

4. Sprid ut müsliblandningen på en bakplåtsklädd plåt och ställ in i ugnen.

5. Rör om var 10 minut och rosta i ca 30 minuter mitt i ugnen.

6. När du har tagit ut plåten så låter du allt svalna och blandar sedan ner bovetepuffar, russin och mullbär i müsliblandningen.

7. Häll upp i en stor fin glasskål.

 

 
 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK