Glutenfria våfflor
 

Recept

Glutenfri våffla i handen

Postad i Receptkategori: Snacks, godis & plock

Glutenfri våffla

Glutenfria våfflor är perfekt att ta med sig och äta i farten. Fyll dem med grönsaker och surkål* för en god magkänsla.

ca 7 st

100 g majsstärkelse

60 g rismjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

350 g valfri mjölk

2 ägg

2 msk ghee, kokosolja eller annan olja

extra matfett till gräddning

 

Förslag på fyllning

surkål

paprika

avokado

ruccola

Blanda de torra ingredienserna för sig. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken samt ägg och ghee. Vispa samman allt ordent- ligt till en jämn smet.  Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen med matfett till första våfflan. Häll i ca 1⁄2 dl smet och grädda till frasiga våfflor. Fyll våfflan med det du vill ha!

 

*Surkål är magens bästa vän eftersom det är innehåller naturliga tarmbakterier som stärker tarmfloran. Dessutom har det en frisk och syrlig smak som passar till det mesta.

 
 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK