Recept

GLUTENFRIA PEPPARKAKOR

Postad i Receptkategori: Friendly bread!

pepparkaka_glutenfri

Spröda och fina pepparkakor med en kryddig smak och svag sötma. Degen är lite svårare att baka ut än traditionell traditionell pepparkaksdeg, men tillsätt vid behov mer mjöl vid utbakningen och se till att degen är väl kyld. Med lite tålamod och varsamhet kan du njuta av läckra pepparkakor!

 ca 40 pepparkakor

100 g smör eller kokosolja, rumstemperatur

1 dl rismalt (sirap går också bra)

0,5 dl kokosmjölk

1,5 tsk kanel

1,5 tsk malen kardemumma

1,5 tsk ingefära

1 tsk bikarbonat + lite vatten

2 dl majsmjöl

1,5 dl bovetemjöl eller mandelmjöl (mandelmjölet gör degen mer svårbakad, men smakar gott)

 

  1. Rör ihop fett och rismalt till en smidig deg.
  2. Tillsätt kokosmjölk och kryddor.
  3. Rör ut bikarbonat med lite vatten (ca 1 msk). Blanda ned majsmjölet och bovete- eller mandelmjöl.
  4. Blanda tills du har en slät och fin deg. Om degen är för kladdig, tillsätt lite mer mjöl.
  5. Lägg degen i en påse och låt stå i kylen över natten.
  6. Sätt ugnen på 225 grader, ta ut halva degen ur kylen och kavla, med mjölad kavel, degen tunt på mjölat bakbord. Om degen är för kladdig, tillsätt mer mjöl, tills den är enklare att hantera.
  7. Forma pepparkakor och lägg på en bakpappersklädd plåt (kyl plåten innan, om du vill undvika att pepparkakorna blir bubbliga).
  8. Grädda i ca fem minuter mitt i ugnen, men håll koll hela tiden så att de inte blir brända.

 

 
 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK