Recept

Kikärtkakor med Baobab & hackad choklad

Postad i Receptkategori: Snacks, godis & plock

 

ca 12 bitar

2 msk Aduna Baobab Superfruit Pulver

1 burk kikärtor, sköljda och avrunna

1 dl kopp mandelsmör

1 dl kopp lönnsirap

1 tsk vaniljextrakt

½ tsk Himalaya havssalt

¼ tsk bakpulver

¼ tsk bakpulver

1 dl hackade mörk choklad och kakao nibs, plus lite extra att strö på toppen.

 

Värm ugnen till 180 grader och smörj en 20×20 cm ungsfast form med kokosolja. Mät upp och mixa alla ingredienser, utom hackad chokald och nibs, i en matberedare tills smeten är jämn. Rör sedan ner den hackade chokalden och nibsen i den släta smeten. Sprid ut smeten med en lätt smord spatel eller sked i formen. Strö över lite sparad choklad och nibs och grädda i 20-25 minuter. När ytan är gyllene, tag ut formen och låt svalna på galler i 20 minuter innan du skivar upp den. Enjoy!

 
 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK