Recept

Kikärtsplättar

Postad i Receptkategori: Krydda vardagen!

kikartsplattar

ca 20 st

2 dl kikärtsmjöl

3 dl havredryck

3-4 msk olivolja

1 kryddmått salt

svartpeppar

flingsalt

 

Mät upp alla ingredienser och blanda samman i en bunke. Vispa till en slät smet. Låt stå och svälla ca 1 timme i rumstemperatur. Värm ett plättjärn och pensla med olivolja. Klicka i ca 1,5 msk smet i varje plättform och grädda plättorna på varje sida någon minut eller tills ytan har fått en fin gyllene färg. Servera med valfri topping. Plättorna är också goda att äta som de är med lite svartpeppar och flingsalt.

 
 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK