Recept

MJUKT GLUTENFRITT TUNNBRÖD

Postad i Receptkategori: Friendly bread!

tunnbröd

Ett gott och lättlagat tunnbröd som smakar gott och ger en skön mättnadskänsla.

Ca 18-20 st
Ingredienser:
500 g bovetemjöl
50 g smör eller kokosolja
3 dl vätska (mjölk, ris-, soja- eller havredryck)
½ dl pofiber
25 g jäst
½ msk fiberhusk
1 msk honung eller agavesirap
1 tsk salt
1 msk brödkryddor

Smält fettet, häll i vätskan och pofiber och låt det bli ljummet. Rör ut jästen i degspadet. Blanda i övriga ingredienser, degen ska vara lite kladdig men ändå hanterbar. Låt degen jäsa 30 minuter. Lägg upp degen på bakbord och dela i 18 bitar. Rulla varje bit till en bulle och tryck ut den till en rund kaka med händerna, samtidigt som du vänder den i mjölet så degen inte fastnar på bakbordet. Använd kavel på slutet för att få kakan tunnare och rundare. Grädda i torr stekpanna cirka 1 minut på varje sida. Låt kallna på galler och ät eller frys in direkt. Brödet smakar ljuvligt med lite hummus, jordnötssmör, eller som en wrap fylld med avokado, groddar och sallad! Ta upp bröden ur frysen några minuter före det ska ätas!

Foto: Gisela Gatenheim

 
 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK