vegetariska köttbollar
 

Recept

NÖTBULLAR FÖR ALLA

Postad i Receptkategori: Krydda vardagen!

vegetariska köttbollar
Läckra vegetariska bullar som passar lika bra på julbordet som på smörgåsen eller till den italienska pastarätten.

ca 25-30 st

2 medel stora morötter (ca 250g)
1 medelstort rött äpple
2 dl valnötter (kan ersättas med hasselnötter)
1 dl cashewnötter (kan ersättas med mandel)
1 1/2 msk finriven ingefära
½ -1 finhackad röd chilifrukt (beroende på hur stark smak som önskas)
1 dl kokt bovete eller ris
1.5 dl kikärtsmjöl
4 msk skalat sesamfrö
1 tsk tamari
Salt
Peppar
Ev smör, ghee eller kokosolja att steka i

Skala morötterna och finriv dem. Tvätta och finriv äpplet. Mixa nötterna till ett mjöl i mixern och tillsätt alla övriga ingredienser och mixa hastigt till en jämn och fin smet. Rulla till bollar. Stek bollarna i stekpanna eller grädda i 175 grader i ca 15 minuter.

 
 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK