raw, vegan, chokaldtårta
 

Recept

Raw påsktårta

Postad i Receptkategori: Snacks, godis & plock

raw, vegan, chokaldtårta

Avsluta påskbuffén med en raw chokladtårta som får smaklökarna att bara vilja ha mer alltså finns en risk för att du måsta baka dubbel sats!

Ca 18 bitar

Botten:

20 urkärnade dadlar
4 dl kokosflingor
2 msk kakaopulver
½ dl vatten
1 nypa salt
½ tsk äkta vaniljpulver

 

Fyllning:

10 urkärnade dadlar
1 dl vatten
3 dl honung eller agavesirap
4 dl kakaopulver
½ dl carobpulver
1 tsk äkta vaniljpulver
4 dl kokosolja
2 dl sesampasta
2 dl cashewsmör
1 krm salt

Garnering:

4-6 physalis
rivet skal från ekologisk apelsin
rivet skal från ekologisk citron

 

Botten:

1. Lägg alla ingredienser i en mixer. Mixa alla ingredienserna till en kladdig smet.
2. Klä en tårtform med plastfolie och pressa ut tårtsmeten i formen och ställ in i frysen.

 

Fyllningen:

1. Lägg alla ingredienser utom sesampasta och cashewsmör i en mixer och mixa alla ingredienser till en jämn och fin smet.
2. Tillsätt cashewsmör och sesampasta och mixa hastigt tills allt har blandat sig.
3. Ta ut bottnen ur frysen och bred på fyllningen.
4. Ställ in tårtan i frysen om du vill att den stelar snabbt (ca 2h) eller i kylen (ca 5h).
5. Innan servering, så ta fram tårtan och låt stå i rumstemperatur ca 10 minuter.
6. Finriv det yttersta gula skalet på en citron och en apelsin (var noga så att du inte får med något av det vita bittra skalet)
7. Garnera tårtan med citron- och apelsinskal och en physalis. Servera och njut.

 

 
 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK