Recept

Friendly bread!

Durra scones

  2 kakor 3 dl durramjöl 2 tsk bakpulver 2 krm salt 1 dl grovhackade valnötter 1 ¼ dl rapsolja 2 tsk psylliumhusk 2 msk råsocker 1 dl havregurt eller annan yoghurt/fil Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt rapsolja och havregurt. Använd göra fingrarna för att blanda […]

Saffransbullar med Total Sweet

Saffransgula bullar sötade med naturens eget socker från björk!  40 st Fördeg 5 dl mjölk 50 g jäst 1 g saffran (2 påsar) 8,5 dl vetemjöl Deg 150 g smör rumstempererat 2 dl xylitol 2 krm salt 5,5 dl vetemjöl Mandelfyllning 250 g mandelmassa 2 msk xylitol 1 tsk vaniljsocker 120 g smör rumstemperatur Pensling […]

Glutenfria tunnbröd med grönsaksfyllning

Glutenfritt tunnbröd

  Fyll dina glutenfria rullmackor med massor av grönsaker och valfritt protein – vi valde friterad silkes tofu! 12-15 st 6 dl vatten eller valfri vegetarisk mjölkdryck 2 msk neutral rapsolja 2 msk fiberhusk 2 dl rårismjöl 2,5 dl bovete 1 dl majsmjöl 2 tsk honung 1 tsk salt   1. Blanda vätskan och olja i […]

GLUTENFRI LINGONTÅRTA 

Vi är så glada att få dela med oss av rawfoodinspiratören Erika Billysdottirs härligt fluffiga och syrliga lingontårta. Den är perfekt på sommarens buffébord. Lingon är ett svenskt superbär som är fullproppade med skyddande bitterämnen, vitaminer och mineraler.  Receptet är hämtat ur boken ”Green, sweets and treats” av Erika Billysdottir. Foto Kristina Sälgvik, Nygren & […]

GLUTENFRITT BUFFEBRÖD 

glutenfritt

Ett saftigt brytbröd att dela med goda vänner. Förutom att brödet är helt gluten- och mjölkfritt innehåller det psylliumfrö – en ingrediens som ger brödet fin och luftig konsistens. Visste du förresten att psylliumfrö, psylliumfröskal, loppfröskal och fiberhusk kommer från samma råvara som är mald olika fint? Det går dock inte att ersätta dem rakt […]

GLUTENFRIA PEPPARKAKOR

Spröda och fina pepparkakor med en kryddig smak och svag sötma. Degen är lite svårare att baka ut än traditionell traditionell pepparkaksdeg, men tillsätt vid behov mer mjöl vid utbakningen och se till att degen är väl kyld. Med lite tålamod och varsamhet kan du njuta av läckra pepparkakor!  ca 40 pepparkakor 100 g smör […]

STRUTSEMLA

Nu kan du njuta av den goda smaken från en semla, men slippa gluten, mjölkprodukter och vitt socker. God som den är eller gör dem ännu mindre, för en läcker liten semmel-munsbit. Recept 20-25 st Strutdeg: 12 g jäst 500 g havre-, ris- eller sojadryck 170 g majsmjöl 120 g mandelmjöl 50 g kokosmjöl  […]

LJUVLIG KLADDKAKA

Det här är en av våra absoluta favoriter, en enkel kladdkaka som smakar sagolikt. Ca 6-8 bitar Ingredienser: • 100 g smör eller kokosolja • 2 dl sötning t ex kokossocker • 1 dl bovetemjöl • 2 ägg • 50 g mörk choklad • 5 msk kakao • 0.5 tsk äkta vaniljpulver • 1 krm […]

MJUKT GLUTENFRITT TUNNBRÖD

Ett gott och lättlagat tunnbröd som smakar gott och ger en skön mättnadskänsla. Ca 18-20 st Ingredienser: • 500 g bovetemjöl • 50 g smör eller kokosolja • 3 dl vätska (mjölk, ris-, soja- eller havredryck) • ½ dl pofiber • 25 g jäst • ½ msk fiberhusk • 1 msk honung eller agavesirap • […]

GLUTENFRITT HIRSKNÄCKE

Det här är ett läckert och näringsrikt knäckebröd med söt smak från kokosflingor. Det tar lite tid att baka, och torktiden i ugnen kan variera beroende på ugn – men när det är färdigt så är den goda smaken sin egen lön för mödan. Ingredienser: • 4 dl hirs • 2 l vatten • 4 […]

 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK