Recept

Krydda vardagen!

Kikärtsplättar

ca 20 st 2 dl kikärtsmjöl 3 dl havredryck 3-4 msk olivolja 1 kryddmått salt   svartpeppar flingsalt   1 Mät upp alla ingredienser och blanda samman i en bunke. Vispa till en slät smet. 2 Låt stå och svälla ca 1 timme i rumstemperatur. 3 Värm ett plättjärn och pensla med olivolja. Klicka i […]

Sesammarinerade grönsaker

4 portioner 2 morot 1 paprika 1 litet broccolihuvud 1 stor zucchini Marinad juice från 1 citron 2 msk sesamfrö 2 msk svarta sesamfrön 1 dl sesamolja 4 msk tamarisoja 1 krm cayennepeppar 180 g risnudlar   1 Skala moroten och skär i tunna strimlor. Skär zucchini i halvmånar, grovhacka paprikan och dela broccolin. 2 […]

Falafel med cashewkräm

falafel, vegan, raw

Enkla att ta med och goda att äta! Falaflar ca 8 st 1/2 dl  osaltade pinjenötter 2,5 dl kokta kikärter 1/2 näve färsk mynta 1/2 näve färsk basilika 1 vitlöksklyfta 1/2 gul lök 2 msk olivolja 1/2 tsk mald kummin   Cashewkräm ca 2 dl 175 g osaltade cashewnötter ½-1 dl havremjölk 1 msk saft […]

Glutenfria bananpannkakor med stänk av kokos

Glutenfria pannkakor

Glutenfria pannkakor med banan och kokosmjöl, enklare kan det inte bli – gott, matigt, mättande och perfekt i picknickryggan! 6-8 st 4 ägg 1-2 stor mogen banan 2 msk kokosmjöl (eller annat glutenfritt mjöl) ½ tsk bakpulver kokosolja att steka i Till servering agave- eller lönnsirap 1. Lägg ingredienserna i en matberedare eller använd stavmixer. […]

Glutenfria tunnbröd med grönsaksfyllning

Glutenfritt tunnbröd

  Fyll dina glutenfria rullmackor med massor av grönsaker och valfritt protein – vi valde friterad silkes tofu! 12-15 st 6 dl vatten eller valfri vegetarisk mjölkdryck 2 msk neutral rapsolja 2 msk fiberhusk 2 dl rårismjöl 2,5 dl bovete 1 dl majsmjöl 2 tsk honung 1 tsk salt   1. Blanda vätskan och olja i […]

Glutenfri gul pastasallad

Glutenfri pastasallad

En matig och glutenfri sallad som både smakar och mättar gott ute i naturen! 4 portioner glutenfri pasta från Schnitzer eller Castagno 1 stor sötpotatis 50 g grönkål 6 st vegansk kryddig Wienerkorv från Taifun 1,5 tsk kryddmix Herbes de Provence från Sonnentor 3 msk olivolja salt och peppar efter smak 1. Koka 4 portioner […]

VEGANSKA PRINSKORVAR

vegokorvar

Prinskorv är en klassiker på julbordet och med Taifuns ekologiska cocktailkorvar kan alla, oavsett kosthållning, njuta av små korvar. Produkten tillverkas av högkvalitativa råvaror, baseras på tofu från sojabönor och är rik på protein.  Psst! Korvarna smakar lika gott varma som kalla!  I Taifuns breda sortiment finns många spännande och smakfulla varianter som; fast tofu […]

SAFFRANSRIS & GRÖNKÅL

vegomat

Färggrann mat frestar våra sinnen och smaklökar samtidigt som de förgyller julbordet. 4-5 portioner 0,5 g saffran 1 msk ghee 3 dl basmatiris 6 dl vatten 1. Smält ghee i en kastrull på medelhög värme, häll i saffran och fräs en liten stund. Tillsätt ris, blanda runt och låt allt fräsa på medelhög värme ca […]

NÖTBULLAR FÖR ALLA

vegetariska köttbollar

Läckra vegetariska bullar som passar lika bra på julbordet som på smörgåsen eller till den italienska pastarätten. ca 25-30 st 2 medel stora morötter (ca 250g) 1 medelstort rött äpple 2 dl valnötter (kan ersättas med hasselnötter) 1 dl cashewnötter (kan ersättas med mandel) 1 1/2 msk finriven ingefära ½ -1 finhackad röd chilifrukt (beroende […]

BABAGANOUSH 

Läcker röra med smak av vitlök, som passar som dipp, sås eller pålägg till ett gott bröd. Ypperligt alternativ på buffebordet. 2 aubergine 1 pressad liten vitlöksklyfta 2 msk tahini (sesampasta) 2 msk olivolja 1 msk citronsaft Ev persilja till garnering 1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta auberginerna och gör flera hål i skalet […]

 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK