Recept

Krydda vardagen!

Glutenfri gul pastasallad

Glutenfri pastasallad

En matig och glutenfri sallad som både smakar och mättar gott ute i naturen! 4 portioner glutenfri pasta från Schnitzer eller Castagno 1 stor sötpotatis 50 g grönkål 6 st vegansk kryddig Wienerkorv från Taifun 1,5 tsk kryddmix Herbes de Provence från Sonnentor 3 msk olivolja salt och peppar efter smak 1. Koka 4 portioner […]

VEGANSKA PRINSKORVAR

vegokorvar

Prinskorv är en klassiker på julbordet och med Taifuns ekologiska cocktailkorvar kan alla, oavsett kosthållning, njuta av små korvar. Produkten tillverkas av högkvalitativa råvaror, baseras på tofu från sojabönor och är rik på protein.  Psst! Korvarna smakar lika gott varma som kalla!  I Taifuns breda sortiment finns många spännande och smakfulla varianter som; fast tofu […]

SAFFRANSRIS & GRÖNKÅL

vegomat

Färggrann mat frestar våra sinnen och smaklökar samtidigt som de förgyller julbordet. 4-5 portioner 0,5 g saffran 1 msk ghee 3 dl basmatiris 6 dl vatten 1. Smält ghee i en kastrull på medelhög värme, häll i saffran och fräs en liten stund. Tillsätt ris, blanda runt och låt allt fräsa på medelhög värme ca […]

NÖTBULLAR FÖR ALLA

vegetariska köttbollar

Läckra vegetariska bullar som passar lika bra på julbordet som på smörgåsen eller till den italienska pastarätten. ca 25-30 st 2 medel stora morötter (ca 250g) 1 medelstort rött äpple 2 dl valnötter (kan ersättas med hasselnötter) 1 dl cashewnötter (kan ersättas med mandel) 1 1/2 msk finriven ingefära ½ -1 finhackad röd chilifrukt (beroende […]

BABAGANOUSH 

Läcker röra med smak av vitlök, som passar som dipp, sås eller pålägg till ett gott bröd. Ypperligt alternativ på buffebordet. 2 aubergine 1 pressad liten vitlöksklyfta 2 msk tahini (sesampasta) 2 msk olivolja 1 msk citronsaft Ev persilja till garnering 1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta auberginerna och gör flera hål i skalet […]

FÄRGGLAD LINSSALLAD

Denna linssallad passar lika bra på buffébordet, som tillbehör till en middag eller som bas för en lunch. Smakar fräscht gott och är enkel att göra. 400 g färdigkokta, väl avrunna gröna linser ½ dl olivolja 2 msk röd lök 1 spetspaprika (gul eller röd) 1 kruka persilja 100 g fetaost (gjord på getmjölk) 1 […]

CITRONMARINERAD BÖNSALLAD

En syrlig bönsallad med fin smak av citron. En fin sidorätt till middagen eller buffebordet. 600 g kokota, väl avrunna stora vita bönor 1 charlottenlök 10 körsbärstomater 1 kruka persilja 1 dl olivolja 1 medelstor citron 1 tsk flingsalt 1 krm svartpeppar 1. Hacka charlottenlöken fint och blanda med de avrunna vita bönorna. 2. Skär […]

QUINOASALLAD MED ROSTAD GRÖNKÅL

Vem har sagt att bjudmat måste vara något avancerat som tar timmar att koka ihop? Det här är en enkel, men ack så god, sallad som får extra sting av den rostade grönkålen. Självklart kan du pimpa salladen med dina egen favorit råvaror. 4 portioner 100 g grönkål olivolja några nypor flingsalt 200 g tofu […]

VANILJCHIA – VANILLA CHAI

En ljuvligt len och god chiapudding med vaniljsmak som lyfts till nya höjder med den fantastiska chaikryddade sötpotatiskrämen. God även som efterrätt! 1 portion Chiapudding 2 dl mandelmjölk 1⁄2 tsk vaniljpulver 1⁄2 dl chiafrön Rör mjölk, vaniljpulver och chiafrön i en skål och låt stå i minst 15 minuter. Puddingen kan förberedas dagen före och […]

BOVETEGRÖT MED KANEL & KARDEMUMMA

Bovete är en ört som är helt fri från gluten. Den passar bra i gröt, men också som alternativ till ris, som bas i biffar och bröd eller som ingrediens i en matig sallad. Bovete är rikt på protein och mineralerna järn, kalium, magnesium, zink, selen och kisel. Bovetegröt ger en god magkänsla och mättnad […]

 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK