Recept

Krydda vardagen!

FÄRGGLAD LINSSALLAD

Denna linssallad passar lika bra på buffébordet, som tillbehör till en middag eller som bas för en lunch. Smakar fräscht gott och är enkel att göra. 400 g färdigkokta, väl avrunna gröna linser ½ dl olivolja 2 msk röd lök 1 spetspaprika (gul eller röd) 1 kruka persilja 100 g fetaost (gjord på getmjölk) 1 […]

CITRONMARINERAD BÖNSALLAD

En syrlig bönsallad med fin smak av citron. En fin sidorätt till middagen eller buffebordet. 600 g kokota, väl avrunna stora vita bönor 1 charlottenlök 10 körsbärstomater 1 kruka persilja 1 dl olivolja 1 medelstor citron 1 tsk flingsalt 1 krm svartpeppar 1. Hacka charlottenlöken fint och blanda med de avrunna vita bönorna. 2. Skär […]

QUINOASALLAD MED ROSTAD GRÖNKÅL

Vem har sagt att bjudmat måste vara något avancerat som tar timmar att koka ihop? Det här är en enkel, men ack så god, sallad som får extra sting av den rostade grönkålen. Självklart kan du pimpa salladen med dina egen favorit råvaror. 4 portioner 100 g grönkål olivolja några nypor flingsalt 200 g tofu […]

VANILJCHIA – VANILLA CHAI

En ljuvligt len och god chiapudding med vaniljsmak som lyfts till nya höjder med den fantastiska chaikryddade sötpotatiskrämen. God även som efterrätt! 1 portion Chiapudding 2 dl mandelmjölk 1⁄2 tsk vaniljpulver 1⁄2 dl chiafrön Rör mjölk, vaniljpulver och chiafrön i en skål och låt stå i minst 15 minuter. Puddingen kan förberedas dagen före och […]

BOVETEGRÖT MED KANEL & KARDEMUMMA

Bovete är en ört som är helt fri från gluten. Den passar bra i gröt, men också som alternativ till ris, som bas i biffar och bröd eller som ingrediens i en matig sallad. Bovete är rikt på protein och mineralerna järn, kalium, magnesium, zink, selen och kisel. Bovetegröt ger en god magkänsla och mättnad […]

VANILJQUINOAGRÖT MED BLÅBÄR

Quinoa är en glutenfri och näringsrik ört som kommer från Sydafrika och passar gott till gröt, som ris eller bas i biffar. Det smakar milt och lite nötaktigt och ger en fin mättnadskänsla. Quinoa är proteinrikt och innehåller bland annat folsyra liksom mineralerna magnesium, fosfor, kalium, järn samt zink.  4 portioner 4 dl quinoa 8 […]

HIRSGRÖT MED SAFFRAN

Hirs är ett näringsrikt sädesslag som passar gott till gröt, som ris eller bas i biffar. Det smakar milt och lite sött och ger en skön mättnadskänsla. Hirs innehåller bland annat folsyra och mineralerna magnesium, fosfor, kalium, järn, selen och zink. Med saffranskryddan ger denna gröt en känsla av lyx och solljus i vardagen. 4 […]

LÄCKER LINSSOPPA

En matig och god linssoppa med fin sötma från kokos och fräsch syrlighet från lime. 4 portioner 1 hackad gul lök 1 msk ghee 3 dl röda linser 400 g krossade tomater 400 ml kokosmjölk 5 dl vatten 1 msk aramealger (kan uteslutas) 1 msk grönsaksbuljong 50 g babyspenat Saften från 1 lime 1/2 msk […]

MUNGBÖNSSOPPA

En lättlagad och god vardagssoppa med sting! 4 portioner 1,5 dl mungbönor (gärna blötlagda minst 8h) 1 liter vatten 1 färsk finhackad chili ½ tsk gurkmeja 1 msk ghee 1.5 tsk hel kummin 1 tsk färskriven ingefära 1,5 tsk salt (eller efter smak) ¾ tsk garam masala 1 näve färsk hackad koriander 1 Blötlägg mungbönor […]

 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK