Recept

Snacks, godis & plock

Nötfri tårta med hallon

6-8 portioner Du kan även göra tårt bottnen till små bollar. Den går även utmärkt att göra i förväg och frysa in. 250 g fikon, blötlagda 250 g aprikoser, blötlagda 2 msk tahini skal från 1 lime juice från en lime Topping: 225 g hallon som topping, tinade eller andra bär/ frukter Kokosgrädde, vispad 1 […]

Choklad med mullbär och russin

En nyttigare och modernare variant av frukt och mandelchoklad! 1 dl kallpressad kokosolja 1/2 dl hasselnötter 1/2 dl mullbär 1/2 dl russin 1 msk kakaopulver, raw eller rostad 2 nypor flingsalt 1 Gör kokosoljan flytande i ett ljummet vattenbad. 2 Grovhacka hasselnötterna. 3 Rör ned kakaopulver med kokosoljan i en skål. 4 Blanda ned hasselnötter, […]

Groddade bovetebollar – raw och vegan

Härligt mättande rawfood-bollar med bas av bovete, helt vegan. Tips! Återanvänd Biofoods fina burkar med kokosolja, perfekt att förvara i kyl eller att frysa in. cirka 25 st 75 g groddat bovetemjöl/ljust bovetemjöl 1 dl kokosflingor + extra att rulla bollarna i ½ dl torkade gojibär 1/3 dl torkade vita mullbär 2/3 dl växtbaserad mjöl […]

Sofies veganska chokladbollar

Mumsiga chokladbollar som passar utmärkt som snacks eller att dämpa eftermiddagens chokladsug med! ca 8 st stora, 16 st små 10 st urkärnade dadlar 1,5 dl havregryn 2 msk solrosfrön 2 msk mandelmjöl Ca 0,5 dl espressokaffe, efter smak Drygt 2 msk kakao En nypa havssalt 1. Kärna ur dadlarna. 2. Mixa sedan alla ingredienser i en skål […]

Kikärtkakor med Baobab & hackad choklad

  ca 12 bitar 2 msk Aduna Baobab Superfruit Pulver 1 burk kikärtor, sköljda och avrunna 1 dl kopp mandelsmör 1 dl kopp lönnsirap 1 tsk vaniljextrakt ½ tsk Himalaya havssalt ¼ tsk bakpulver ¼ tsk bakpulver 1 dl hackade mörk choklad och kakao nibs, plus lite extra att strö på toppen. 1 Värm ugnen […]

Glutenfri granola

glutenfri granola

En läcker och lyxig glutenfri granola som ger en skön magkänsla och fin mättnad. Perfekt på din smoothiebowl eller yoghurt! ca 1,5 liter 3 dl havre- eller boveteflingor 2 dl kokosflingor 2 dl bovetepuffar 1 dl cashewnötter 1 dl pekannötter 1 dl skalat hampafrö 1 dl sesamfrö 1 dl solroskärnor 1 dl mullbär 1 dl […]

Glutenfri våffla i handen

Glutenfria våfflor

Glutenfria våfflor är perfekt att ta med sig och äta i farten. Fyll dem med grönsaker och surkål* för en god magkänsla. ca 7 st 100 g majsstärkelse 60 g rismjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 350 g valfri mjölk 2 ägg 2 msk ghee, kokosolja eller annan olja extra matfett till gräddning   […]

Proteinbar med kokos

proteinbar, vegan

Fyll på med protein före och efter träningen med en kokosbar fullproppad med frön. 8-10 portion 8 torkade dadlar 1,5 dl aprikoser 2 msk kokosolja 2 dl havregryn 1 dl pumpakärnor 0,5 dl solrosfrön 1 dl kokosflingor 70 g mörk choklad 70-85 % 2 msk honung   1. Mixa dadlar och aprikoser tillsammans med kokosoljan till […]

Kokosrutor med saffran och citron

rawfood, kokos, glutenfritt

Mmmm….syrliga och påskgula rutor med massor av kokossmak! Ca 15 bitar 1/2 dl kokosolja, smält över ett vattenbad 2 msk kokosmjölk saft från 1 stor citron 2-3 msk agavesirap (ta i mer om du vill ha det sötare) 3 msk kokosflingor 2-3 msk kokosmjöl ½ pkt saffran för extra stark citronsmak, riv ner lite citronskal […]

Raw påsktårta

raw, vegan, chokaldtårta

Avsluta påskbuffén med en raw chokladtårta som får smaklökarna att bara vilja ha mer alltså finns en risk för att du måsta baka dubbel sats! Ca 18 bitar Botten: 20 urkärnade dadlar 4 dl kokosflingor 2 msk kakaopulver ½ dl vatten 1 nypa salt ½ tsk äkta vaniljpulver   Fyllning: 10 urkärnade dadlar 1 dl vatten […]

 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK