Recept

Snacks, godis & plock

Glutenfri våffla i handen

Glutenfria våfflor

Glutenfria våfflor är perfekt att ta med sig och äta i farten. Fyll dem med grönsaker och surkål* för en god magkänsla. ca 7 st 100 g majsstärkelse 60 g rismjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 350 g valfri mjölk 2 ägg 2 msk ghee, kokosolja eller annan olja extra matfett till gräddning   […]

Proteinbar med kokos

proteinbar, vegan

Fyll på med protein före och efter träningen med en kokosbar fullproppad med frön. 8-10 portion 8 torkade dadlar 1 1/2 dl aprikoser 2 msk kokosolja 2 dl havregryn 1 dl pumpakärnor 1/2 dl solrosfrön 1 dl kokosflingor 70 g mörk choklad 70-85 % 2 msk honung   Mixa dadlar och aprikoser tillsammans med kokosoljan […]

Kokosrutor med saffran och citron

rawfood, kokos, glutenfritt

Mmmm….syrliga och påskgula rutor med massor av kokossmak! Ca 15 bitar 1/2 dl kokosolja, smält över ett vattenbad 2 msk kokosmjölk saft från 1 stor citron 2-3 msk agavesirap (ta i mer om du vill ha det sötare) 3 msk kokosflingor 2-3 msk kokosmjöl ½ pkt saffran för extra stark citronsmak, riv ner lite citronskal […]

Raw påsktårta

raw, vegan, chokaldtårta

Avsluta påskbuffén med en raw chokladtårta som får smaklökarna att bara vilja ha mer alltså finns en risk för att du måsta baka dubbel sats! Ca 18 bitar Botten: 20 urkärnade dadlar 4 dl kokosflingor 2 msk kakaopulver ½ dl vatten 1 nypa salt ½ tsk äkta vaniljpulver   Fyllning: 10 urkärnade dadlar 1 dl vatten […]

Ljuvliga dadelbollar

rawfood, dadelbollar glutenfritt

Söta och saftiga energibollar perfekta att ha till hands när sötsugen kommer smygande eller varför inte fylla påskägget med dessa nyttiga bollar? 15-20 st 12 st färska urkärnade dadlar 2 dl blandade nötter 2 msk raw kakao saft från 1 lime 1 msk kokosolja 1 msk honung en nypa vaniljpulver Garnering bipollen lakritspulver kakao kokosflingor […]

VIVANI – LYXIG BJUDCHOKLAD

choklad

Bryt bitar av Vivanis fina choklad skapad av ekologiska och högkvalitativa råvaror, och bjud ur en vacker, julig burk. Den här 75 procentiga chokladen är sötad med kokossocker som lyfter smaken till nya höjder. Innehåller endast tre ingredienser som alla är ekologiska: kakaomassa, kokossocker, kakaosmör. Mumma för gommen och blodsockernivån! Vivani är ekologisk, smakrik choklad […]

CHOKALDKNAPPAR FRÅN OMBAR

Dessa söta chokladknappar är gjorda av Ombars ljusaste choklad och passar perfekt som ett nyttigare (och godare) alternativ till chokladpraliner. Den tunna chokladen är sötad med oraffinerat kokossocker, smakar himmelskt och har en krämig konsistens som smälter i munnen. Häll upp de små knapparna i en fin burk att ha framme under julen eller ta […]

RAW BISKVI

Ljuvliga små biskvier med len och söt chokladfyllning. Gör dem gärna riktigt små, så blir det läckra munsbitar. Botten räcker till ca 10-15 små biskvier (se recept på mandelmassan nedan) Fyllning 1 avokado 3 msk kokosolja 10 dadlar (färska eller blötlagda torkade dadlar) 1/2 tsk äkta vaniljpulver 3 tsk kakao 1/2 tsk citronsaft 1/2 tsk […]

KRYDDIG BOLL – THREE GINGER

Med smakrika kryddor, mjuk sötma och tekoncentrat blir detta en ny favorit bland raw food-bollarna. Dessutom är bollarna mättande tack vare både protein och fett från pumpakärnor och nötter.  20–25 stycken 2 1⁄2 dl cashewnötter 1 dl mandel 1 dl pumpakärnor 1 dl rostade kokosskivor 2 dl dadlar, utan kärna 2 tsk malen kanel 2 […]

Raw chokladtryffel

Ett enkelt och gott recept på hemmagjorda raw food tryfflar. Om du inte har ingredienserna hemma så kan du göra snabbtryfflar genom att smälta färdig raw choklad (t ex från Ombar eller The Raw Chocolate company) i ett vattenbad och hälla upp i tryffelformar för en lyxig påsk-känsla! ca 10-15 st 80 g kakaosmör 1 […]

 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK