Varför innehåller Gurkmejajuicen citronsyra?

F: Varför innehåller Gurkmejajuicen citronsyra?

S: Gurkmejajuicen innehåller citronsyra för att balansera ph-värdet, man mäter först ph-värdet i juicen och adderar sedan syran efter behov dock max 1%. Ph-värdet ska ligga under 4 för att produkten ska hållas stabil.

F: Hur framställs citronsyran i juicen?

S: Citronsyran framställs genom fermenterings- och extraktionsprocessen av gmo-fri majs, med hjälp av så kallat aspirgillus mögel. Detta är inte att jämföra med det giftiga svartmöglet stachybotrys. Aspirgillus mögel är ofarligt enligt alla kända forskningar, det finns naturligt i all jord och i luften vi andas.

 
 
 
 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK