Inspiration

Blogg

Balsammetoden med Faith in Nature!

Postad den 4 Mar, 2016 i Blogg | 2 kommentarer »

balsammetoden, naturlig hårvård

Att tvätta håret med bara balsam har blivit en trend! Metoden behåller nämligen hårets naturliga, vårdande och mjukgörande oljor som skapas i hårbotten. Nu kan du testa balsammetoden med ett sprillans nytt och naturligt balsam från Faith in Nature med fräsch vattenmelon!

Genom att använda vanligt schampo, med starka rengörande ingredienser, tvättas detta välgörande fett bort, vilket leder till att håret kan bli väldigt torrt.

1 Välj ett balsam med naturliga ingredienser.

2 Masserar in hårbotten noga, i cirka två minuter, för att lösa upp smutsen.

3 Se till att endast massera i själva hårbotten, ”mellan” hårstråna. Gnugga inte på hårstråna det sliter på dem. Massera försiktigt ut i topparna.

4 Skölj ut med kallt vatten eftersom varmt vatten öppnar fjällen på hårstråna, medan kallt vatten sluter dem igen.

5 Tänk på att blött hår är mer ömtåligt än torrt hår så börja helst inte stajla håret innan det är näst intill helt torrt.

 

PSST! När du börjar med naturliga hårprodukter och balsammetoden kan det till en början kännas som att håret inte blir rent, det beror på att håret måste vänja sig av vid mineraloljor och silikoner som du kanske använt innan. Misströsta inte, det kan ta ett tag och har du tålamod kommer ditt hår att glänsa lagom till mössan åker av!

Källa: nopo.se

 

2 svar till “Balsammetoden med Faith in Nature!”

  1. Nilla skriver:

    Hej!

    Jag har kört balsammetoden i många år. Rekommenderar varmt! Men, en viktig sak som man måste veta när man kör igång är att man måste börja med att tvätta håret en gång med sulfat-schampoo. Det är för att få bort siliconer och annat plast från håret som kanske ligger kvar från balsam som man tidigare använt. Om man inte först tvättar bort alla syntetmaterial från håret så övergår inte håret i att kännas rent av att tvättas av bara balsam.

  2. Tina skriver:

    Intressant! Men det känns dumt att köpa ett sulfatschampoo bara för en tvätt. :/ 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK