Inspiration

Blogg

Låt magen må bra hela sommaren!

Postad den 23 Maj, 2016 i Blogg | Inga kommentarer »

DIGESTIV_PRODUCTS_v2

När magen är i olag så påverkar det ofta både energinivån, humöret och hela vårt välbefinnande. Symtom på en missnöjd mage kan ju vara magont, frånvaro av aptit, ”stressmage”, att den svullnar upp, förstoppning, sötsug, oregelbunden avföring men även t ex trötthet och hudbesvär kan vara tecken på att magen inte mår så bra.

5 vardagliga råd för god magkänsla:

1. Börja dagen med ett glas ljummet vatten som väcker liv i matsmältningen efter nattens sömn. Tillsätt ev 1 msk ghee eller olja i vattnet för att hjälpa en extra trög mage att komma igång. Optimalt är om du kan lära din mage att gå på toaletten och tömma sig på morgonen, varmt vatten är ett sätt att hjälpa magen på traven, lugn och ro på morgonen kan också hjälpa magen att komma igång i sin egen takt.

2. Tugga maten noga, eftersom det stimulerar enzymproduktionen och därmed underlättar nedbrytningsprocessen. 30-40 tuggor är det optimala varje gång du stoppar något i munnen.

3. Fibrer hjälper magen att hålla sig aktiv och ha en jämn avföring, så ät rikligt med grönsaker, frukt och bär. Kom ihåg att också dricka vatten under dagen eftersom fibrer suger åt sig vätska.

4. En aktiv livsstil med daglig vardagsmotion hjälper magen att fungera bra och bidrar till regelbunden avföring.

5.  Magen är känslig för stress och lugnande mindfulnessövningar kan vara välgörande för både kropp, själ och mage om stressen knackar på dörren. Ge dig själv fem minuters avkoppling varje dag i form av medveten närvaro och känn skillnaden efter bara några veckor. Nu på sommaren kan mindfulness innebära att lyssna aktivt och närvarande på fågelsång, att betrakta en blomma eller bara känna vinden smeka din hud.

 

Pukkas ekologiska kosttillskott finns i sju olika serier och en av dem riktar sig särskilt till matsmältningen.

I serien finns:

–       Aloe vera juice verkar anti-inflammatoriskt och passar t ex vid hudbesvär och inflammationer i tarmarna. Wholistic Aloe vera kapslar passar dig som inte gillar juicen men ändå vill dra fördel av Aloe Veras stärkande egenskaper.

–       Daily Fiber Plus – fibrer hjälper dig att hålla magen igång och att få en regelbunden avföring. Kom ihåg att dricka mycket vatten om du tar tillskott av fibrer.

–       After Dinner – ett tillskott med sju olika örter t ex fänkål och ingefära, som passar dig som vill stärka matsmältningen och näringsupptaget. Örterna verkar bland annat genom att stimulera den egna enzymproduktionen. Kan tas både före och efter måltid.

–       Natural Balance – ett tillskott som stärker dig som behöver balansera ämnesomsättning, vikt och minska sötsuget.

–       Triphala Plus – ett tillskott som renar matsmältningen och varsamt främjar regelbunden avföring och stärker matsmältningsprocessen.

–       Wholistic Triphala – ett tillskott som främjar alla matsmältningsbesvär genom att varsamt rena och stärka matsmältningorganen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK