Inspiration

Blogg

Gurkmeja ger fläckar på tänderna!

Postad den 7 Jun, 2016 i Blogg | Inga kommentarer »

gurkmeja

Fel, fel, fel! Det finns många missuppfattningar om gurkmeja, särskilt om hur väl det absorberas av kroppen. Här hittar du sanningen bakom några av myterna kring gurkmeja och tillskott med den magiska kryddan!

Myt: Alla tillskott md gurkmeja är samma!

Nej, Pukkas nya sortiment med gurkmeja innehåller hela örtextrakt från en unik trestegsmetod som kallas WholisticTM extraktion. Kort sagt kan man säga att denna process tar till vara ger hela spektrumet av gurkmeja aktiva substanser, inklusive turmerones.

Pukkas kosttillskotten är ekologiska och därmed helt fria från giftiga rester. Genom att använda koldioxid i det mest kritiska extraktionssteget säkerställer vi också att det inte finns några kemikalierester i vår utvinningsprocess. Vi har utvecklat denna metod under de senaste 10 åren för att göravåra produkter helt miljövänlig – både för dig och planeten.

Pukka kosttillskott gurkmeja

Myt: Kurcumin är svårt för kroppen att absorbera!

Okej, det är delvis sant. Men då vi lägger till långpeppar, som innehåller en naturlig beståndsdel som kallas piperin och som stödjer kroppens naturliga förmåga att absorbera kurcumin, blir det lättare för kroppen att ta upp kurkumin från våra produkter.

Myt: Man behöver kemikalier för att rena råvaran!

Detta är verkligen ingen sanning för Pukka, men kanske för andra. Pukka använder koldioxid för att extrahera den olja, vax och harts som finns i råvaran. Men det finns ytterligare skäl till varför koldioxid är ett hälsosammare och mer miljövänliga alternativ. Fettet i växtmaterial är svårt att dra ut och historiskt sett har starka kemikalier varit en av de enda sätten. Dessa har inkluderat kemikalier såsom hexan och olika kolväten. Problemet med sådana lösningsmedel är att när de används under en längre period och lagras de i kroppen. Det är en av de viktigaste anledningarna att vi inte använder detta.

Myt: Gurkmeja ger fläckar på tänderna!

Gurkmeja är en av världens vanligaste kryddor och miljontals människor äter, dricker och konsumerar den magiska kryddan varje dag. Visst färgar det gula pigmenten av sig men ger absolut inga permanenta fläckar på tänder, var dock noga med att inte spilla gurkameja varken på dina vita kläder eller på ett bord du är rädd om.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK