Redovisningsekonom

Biofood söker en redovisningsekonom för att förstärka vår ekonomiavdelning

Biofood är en importör och distributör inom livsmedels- och hälsobranschen med mer än 30 års erfarenhet och har en stark utveckling på marknaden. Vår vision är att bidra till att människor och vår jord mår bra. Vår idé är att erbjuda ett brett sortiment av ekologiska, naturliga och hållbara produkter av bästa kvalitet inom kost och hudvård – tillgängligt för alla.

Vi erbjuder rätt person en plats i ett härligt gäng på en unik arbetsplats på Medborgarplatsen i Stockholm. Förutom fast månadslön med individuell lönesättning ingår även friskvård och andra fina förmåner.

 

Arbetsuppgifter

Ekonomiavdelningen utgör en del av flera samarbetande avdelningar som alla arbetar i affärssystemet Pyramid där alla system såsom bl.a. redovisning, order-lager-fakturering o.s.v. är helt integrerade.

Vi har 1000-tals automatiska transaktioner varje dag, vissa i utländska valutor och det är viktigt att kunna få lättlästa, pålitliga rapporter för att driva vår ständiga utveckling i att bli bättre på allt i företaget.

Traditionellt ses ibland ekonomifunktionen som en kostnad som främst behövs för myndigheternas skull, vi ser den som en mycket viktig resurs för att konstant bygga ett ännu bättre företag.

Ekonomiavdelningen är ”spindeln i nätet” som främst skapar journaler från de automatiska systemen och utför de relativt få manuella bokningar som ändå krävs trots att det mesta är integrerat.

Till arbetsuppgifterna hör även ständiga avstämningar av samtliga balanskonton, liksom att ta fram tydliga rapporter, ofta via Excel och analysprogrammet Qlik för presentation i Powerpoint.

Självklart ingår momsrapportering och övrig skatteredovisning i det löpande arbetet.

Parallellt med det dagliga arbetet är det minst lika viktigt att utveckla egna och andras rutiner för att låta affärssystemet utgöra ett allt bättre hjälpmedel och beslutsunderlag för hela företaget. Idag ligger lönehanteringen externt, och i dagsläget ser vi ingen orsak att ändra detta.

Vi vill utveckla våra rutiner runt bland annat kostnadsställeredovisning, leverantörsreskontra och finslipa vår kontoplan för att lättare kunna läsa resultat på detaljnivå. Det är därför viktigt att inte bara lära sig rutiner, utan att även bidra med att kreativt ta fram ännu bättre rutiner.

 

Profil

Du är en social och positiv person med ett intresse för både helhet och detaljer, liksom känsla för felsökning och ”detektivarbete” när något specifikt behöver utredas. Vi ser gärna att du har minst 5 års arbetslivserfarenhet av redovisning på företag som har försäljning av varor med lagerhantering, och gärna liknar oss i storlek, (runt 50-500 milj i oms.) Goda kunskaper i Excel (långt över den genomsnittlige användaren) är ett krav. Kunskaper i Pyramid och Qlik är självklart meriterande, men inget krav.

Vi söker dig som:

  • gillar redovisning och att utveckla denna
  • är ansvarsfull och noggrann
  • är lättlärd
  • hittar problem och sedan löser dem
  • är duktig på att prioritera och strukturera ditt eget samt andras arbete
  • talar och skriver på svenska och engelska obehindrat
  • hanterar Office-paketet obehindrat, Excel långt över det vanliga och i övrigt har bra datorvana.

 

Tjänsteform: Tillsvidare anställning med sex månaders provanställning.
Tjänstegrad: 80 – 100 %
Arbetstid: Måndag till fredag, 8 timmar per dag, flextid mellan kl 07:30-18:00.
Tillträde: enligt överenskommelse

 

Ansök: Skicka ett personligt brev med CV, ange redovisningsekonom i ämnesraden, senast 15 februari.
Vi går igenom ansökningar löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Kontakt: rekrytering@biofood.se

 
 
 
 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK