Inspiration

Blogg

Örterna som bäddar för en frisk höst

Postad den 15 Sep, 2016 i Blogg | Inga kommentarer »

Turmeric_kosttillskott

Hösten är en tid för förändring. Vi flyttar från den varma, torra sommarhettan till den svala och fuktiga hösten. Det är inte bara miljön som förändras; våra kroppar reagerar också på klimatförändringen.

Vi ser en ökning i fuktiga förhållanden som kan påverka vår kropp och våra sinnen. Det är vid denna tid på året som vi behöver ett uppsving och skydd mot väder och vind. Här är några tips om vad som håller din kropp och själ strålande och vital under hela hösten!

Gröna grönsaker som är fyllda med klorofyll och naturliga antioxidanter skyddar oss från fria radikaler. Boosta kroppen med klorofyll och du håller sommarens solsken kvar i ditt liv. Några av de bästa naturliga källor är grönt te och matcha, som också ökar låg energi utan att störa våra binjurar. Drick en påse Pukkas Matcha supreme eller för en extra energikick, Pukkas Ginseng Matcha som ger massor av antioxidanter.

Gurkmeja är den nya superkryddan och det av goda skäl. Roten är inte bara naturligt anti-inflammatorisk, den är också en kraftfull antioxidant och hjälper till att rena levern. Gurkmeja skyddar inifrån och ut ger dessutom huden en frisk lyster. Pukkas kosttillskott Wholistic gurkmeja och gurkmeja Lifekind innehåller en hög potens organisk gurkmeja i en enda kapsel.

Nu är de flesta tillbaka i vardagen och här gäller det att förebygga stress och trötthet. Så passa på att börja en yogakurs eller praktisera daglig mindfulness. Prova den föryngrande örter som ashwagandha som också har en återställande effekt om du är uppe i varv. Denna kraftfulla ört fungerar som en adaptogen vilket innebär att den hjälper oss att balansera upp kropp och sinne. Den som är känslig för väderförändringar kan prova andrographis. Det är en potent ört för att blåsa bort influensa och inflammationer. Fläder sirap är också bra för att skydda dig från att bli förkyld.

Med övergången till en mörkare och kallare säsong, är det vanligt att våra energinivåer och motivation dippar precis som temperaturen. Att ha en uppfriskande eterisk olja, såsom rosmarin eller lavendel, till hands och andas in vid behov, kan ge sinnet en extra uppsving den behöver när vi känner lite matt.

Källa: pukkaherbs.com

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK