Inspiration

Blogg

Pukka samarbetar med Unilever

Postad den 10 Okt, 2017 i Blogg | Inga kommentarer »

Här besöker Sebastian Pole odlarna av örten ashwaganda i norra Indien. Pukka kommer alltid ha ett nära samarbete med sina leverantörer.

Pukka har blivit en del av Unilever. Den främsta anledningen är att Pukka nu kan sprida sin vision om en bättre och mer hållbar värld, både för planeten och människorna på den, till en bredare publik och marknad.

Pukkas åtagande ”1 % for the Planet” kommer naturligtvis att fortsätta, vilket innebär att en procent av Pukkas omsättning fortfarande går till ekologiska och markcertifierade FairWild-örter och andra miljövälgörenhetsorganisationer. Pukkas arbete tillsammans med Fair for Life lever förstås vidare. Pukkas vision är att hjälpa tusentals bönder, skydda tusentals tunnland skog och ha hundratusen ekvivalenter ekologiskt mark för att kunna producera teer till alla miljontals Pukka fans. Tillsammans med Unilever kan denna vision bli verklig.

Det har inte varit ett enkelt beslut och i processen har Pukka tagit hjälp av ett helt team av experter, inklusive ledande miljöaktivister. Då hållbarhet inte är en prioriterad fråga inom politiken, måsta företag ta denna fråga i egna händer. Det är också en av orsakerna till att Pukka bestämde sig för att ingå under Unilevers paraply.

Unilever har idag en av världens mest ambitiösa hållbarhetsplaner. Dels att halvera sin miljöpåverkan före 2030, dels förbättra försörjningen för miljontals människor som idag lever under existensnivån. Tillsammans med Unilever kan Pukka sprida sitt budskap till en större publik. Deras värderingar om ekologiskt odlade örter och etiska arbetsförhållande för odlarna är grundpelare som kommer aldrig att rubbas.

Pukka kommer alltid att vara Pukka! Pukka kommer aldrig att testa på djur, aldrig använda GMO eller palmolja. Sebastian Pole kommer fortsätta att skapa underbara te blandningar för kropp och sinne och Tim Westwell kommer att fortsätta som VD. Tillsammans med sitt passionerade team kommer Pukkas vision om att ekologiska örtteer kan förena människan med naturen på det mest hållbara viset, leva vidare som alltid.

Hjärtliga hälsningar

Marie Lavén

Brev från Tim Westwell och Sebastian Pole

Pukkas vision fortsätter

Nej, Unilver ägs inte av Monsanto

Unilver ska bli helt palmoljefria 2019

Unilever köper Pukka

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK