Recept

Algburgare

Postad i Receptkategori: Krydda vardagen!

1 person

3 blad algbacon
1 msk olivolja
1 veganburgare
2 msk inlagd rödlök
1 salladsblad, strimlat
1/2 avokodo, strimlad
2 msk groddar
2-3 skivor ättiksgurka
1 msk majonnäs
2 tsk senap
1 glutenfritt hamburgerbröd

Riv algbladen i mindre bitar. Värm upp olivolja i en panna. Lägg ner algbladen i pannan, stek ca 10 sekunder på varje sida tills de blir gröna. Ta ur pannan och lägg den stekta algen på ett hushållspap- per så fettet rinner av. Stek upp burgaren, värm brödet försiktigt i pannan. Montera burgaren: bred ett lager med majonnäs och senap på brödbotten. Lägg på sallad och lök. Lägg på burgaren, lägg på sallad, groddar, avokado och lök. Lägg på algbacon och till sist gurkskivorna innan du lägger på locket.

 

Algbacon är ett välsmakande livsmedel perfekt att blötlägga och använda i en sallad, pasta eller risotto. Eller vad sägs om att smörsteka bladen och få en knaprig och baconliknande rätt? Rek utpris 99 kr/75 g.

 

 

 

 

Algpasta är ett välsmakande livsmedel perfekt att blötlägga och använda i en sallad, pasta eller risotto. Rek utpris 95 kr/100 g.

 
 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK