Inspiration

Blogg

Så överlever du din festivalsommar – 4 tips från Pukkas örtmästare Sebastian Pole!

Postad den 7 Jun, 2016 i Blogg | Inga kommentarer »

festivalsommar

Hur undviker jag uttorkning från alkohol och sol?

Drick mycket! Att dricka iste med pepparmynta, kamomill, lakrits, fänkål och rosor har en lugnande effekt på din kroppstemperatur och kommer att bidra till att återfukta dig. Ditt mål bör vara att matcha ditt alkoholintag med vatten och örtteer.

Om du har ljus hy eller inte varit i solen så mycket gäller det att bygga upp din tolerans långsamt. Viss exponering för solen är en bra: solen är en stor källa till vitamin D. Täck gärna kroppen med tunna kläder så slipper du bränna dig och torka ut. Vid slutet av dagen är ett tips att använda kylande aloe vera juice direkt på huden. Du kan göra isbitar av den och sedan låta de smälta och kyla ner din kropp eller varför inte badda sval saft direkt från kylskåpet? För en snabb avkylning spraya Pukkas ekologiska rosenvatten på kropp och i ansiktet. Rosor har länge använts för att lugna och kyler värmeutslag bra – dessutom kommer du att dofta gudomligt!

Vilken mat & dryck bör jag hålla mig till?

Uppfriskande ekologisk aloe vera juice med Pukka Clean Greens till frukost är en bra start. Frossa gärna i gröna och färgglada bladgrönsaker och frukter som frodas på sommaren. Dessa innehåller bland annat fytonäringsämnen som skyddar mot hudskador från för mycket solexponering.

Försök att undvika mat som värmts upp flera gånger, vilket är vanligt på festivaler. Allt kött (nöt, lamm, gris) samt citrusfrukter (utom citron och lime), tomat, rå vitlök, rå lök, chili, salt och sura mejeriprodukter ökar också värmen i våra kroppar.

Finns det några kosttillskott att ta till?

Om du vill superboosta din energi satsa Pukka Vitalise. Det är ett fartfyllt naturläkemedel med över 30 ingredienser som täcker alla spektrum och ger dig inte bara en kraftfull solsköld utan massor av energi och vitalitet. Vitalise stödjer också dina binjurar.

Om blir för mycket?

Förbered din kropp genom att bygga upp din energi och uthållighet ett par veckor innan festivalen med stödjande och energigivande livsmedel och örter. Pukka Vitalise och Wholistic Röd Ginseng är idealiska. Glöm inte att stoppa ner dem i väskan så har du alltid en energikick nära till hands.

Om du känner att din kropp är i behov av en bra detox när festivalen är över, kan klassiska gröna pulver såsom spirulina och chlorella hjälpa till att rena kroppen. Testa gärna Pukka Clean Greens formel – en kraftfull blandning av 11 superrika gröna ekologiska livsmedel inklusive nässlor, grönkål groddar och vete gräs som odlas i bördig ekologiska jordar. Clean Greens stöder också kroppens förmåga att bättre hantera yttre påverkan från till exempel en förorenad miljö och är det perfekta motgiftet mot en tung festivalhelg!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK