Inspiration

Blogg

Välkommen Jessie Baumgardt, hudvårdsterapeut och vår nya bloggare om hudvård inifrån och ut!

Postad den 13 Mar, 2017 i Blogg | Inga kommentarer »
Namn: Jessie Baumgardt
Ålder: 41 år
Familj: Sambo och 3 söner
Bor: Saltsjö-Boo utanför Stockholm
Yrke: Hud- och laserterapeut, utbildar mig nu även till sjuksköterska.

 

 1. När började ditt intresse för hudvård? Varför?
– Jag har, så länge jag kan minnas, varit intresserad av hudvård, inte så mycket smink utan just vårdande preparat att smörja, behandla och dofta på. Jag började tidigt att mixa ihop olika peelingar och göra egna masker.

2. Hur länge har du jobbat med hudvård?

– Jag har arbetat med hudvård och hudvårdsprodukter i ca 20 år.

3. Vad har du alltid hemma i badrumsskåpet?

– I mitt badrumsskåp finns det alltid en salig blandning av massa märken och olika produkter och jag älskar att hitta nya produkter när jag reser. Det finns dock alltid en kräm med retinol*, en fuktgivande produkt, ren kokosolja, ansiktsvatten i spray form, samt en kräm med hög solskyddsfaktor.

4. Din räddare i nöden produkt?

– Två produkter: kokosolja och bikarbonat. Kokosolja har en självklar plats men även bikarbonat har många användningsområden, det är suveränt att blanda en gnutta i min vanliga rengöring för en peelande och extra rengörande effekt, går också bra att lägga som en mask. Bikarbonat funkar också alldeles utmärkt istället för schampo, jag använder det till deodorant och kan ibland blanda den i min tandkräm för extra renande effekt. Efter att jag tvättat av mig applicerar jag ett tjockare lager av en favoritkräm, till exempel Calm and Clear från Bush Flower – den funkar som ansiktsmask, ansiktskräm, till hårtopparna, ja till hela kroppen.  Är fantastisk som make up underlag, till röda små barnrumpor eller till torra röda näsveck på tweenisar.

 

* Retinol är A-vitamin i form av extremt små molekyler som når ända ner i det undre hudlagret, dermis. Efterhand som de tas upp av huden förvandlas de till A-vitaminsyror som har en mängd hudförskönande egenskaper. Retinol är så kallat cell-kommunikativ – på ren svenska instruerar det trötta hudceller att bete sig som unga, friska diton. Tänk bootcamp för hudcell.

Källa: elle.se

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK