Inspiration

Blogg

Viktigt information om Biofoods gurkmejajuice!

Postad den 4 Mar, 2016 i Blogg | 9 kommentarer »

Gurkmeja juice

Vår leverantör av gurkmeja juice vill informera att det är viktigt att skaka flaskan varje gång som du använder juicen, annars kan det bildas klumpar!

 

9 svar till “Viktigt information om Biofoods gurkmejajuice!”

 1. Marie hedman skriver:

  Hej!
  Var/vem säljer gurkmeja juicen? Jag bor i Huddinge kommun
  /Mvh

  • Susanne Hovenäs skriver:

   Hej vår gurkmejajuice säljs hos hälsofackhandeln såsom Skanstullshälsokost och Gryningen på Södermalm, samt på vissa internetshoppar såsom bodystore.se och Mathem.se.

   Mvh

   Susanne

 2. Mia skriver:

  Den finns också på mathem.se

 3. Karin Eriksson skriver:

  Hej!

  Jag har läst någonstans att oljan i Gurkmejan kunde vara skadlig. Vet ni om det handlar om den naturliga oljan som finns i Gurkmejans rot vid utvinnande av juicen, eller om det handlar om adderad eterisk olja?

  Mvh,
  Karin

  • Susanne Hovenäs skriver:

   Vår leverantör av gurkmejajuicen använder inte lösningsmedel för att extrahera juicen från rhizomen, utan pressar helt enkelt rhizomen färska. Den eteriska olja som finns i juicen är den som finns naturligt i rhizomen – det tillsätts ingen kemiskt extraherad olja i efterhand.

   Bästa hälsningar
   Susanne, Biofood

 4. Carina skriver:

  Hej, jag fick en upplysning om att gurkmeja måste värmas innan man intar den. Annars kan den vara skadlig. Hur förhåller man sig till er juice? Det är första gången jag köper den.

  • Susanne Hovenäs skriver:

   Hej!
   Gurkmeja är inte skadlig om den inte värms men inom yogatraditionen gör man ofta en gurkmejapasta som värms upp. Under produktionen av vår gurkmejajuice värms juicen upp och pastöriseras.
   Bästa hej
   Tem Biofood

 5. Mirre skriver:

  Hej undrar om man kan ge barn gurkmeja juicen?

 6. Susanne skriver:

  Hej
  Vilken typ av citronsyra är det i? Är det den som är gjort på svartmögel?
  Mvh/Susanne

  Svar: Citronsyran framställs genom fermenterings- och extraktionsprocessen av GMO-fri majs, med hjälp av så kallat aspergillus-mögel. Detta är inte att jämföra med det giftiga svartmöglet stachybotrys som många kunder tror och oroar sig för. Aspergillus är ofarligt enligt all känd forskning, det finns naturligt i all jord och i luften vi andas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK