Boveteotto
Boveteotto med spenat, basilika & zucchini
4 port // 25 min
Ingredienser:
4 dl Biofood Bovete Skalat
1 st zucchini
1 msk Biofood Olivolja Extra virgin
3 dl vatten
1/2 dl Biofood Mandel
1 kruka basilika
1/2 dl Biofood Olivolja Extra virgin
1 msk näringsjäst
100 g bladspenat, fryst
Sonnentor örtsalt
Gör så här:
1. Koka upp bovete med mycket vatten, ca. 5 min. Häll av vattnet. Skölj av bovetet. Har du mer framförhållning kan du också låta bovetet ligga i blöt 6 h och sedan skölja.
2. Hacka 3/4 av zucchinin i mindre bitar. Stek mjuka i olja. Tillsätt kokt bovete, 3 dl vatten och låt puttra ihop.
3. Mixa ihop mandlar, basilika, olivolja, näringsjäst och den sista snutten av zucchinin till en röra. Vänd ner tillsammans med bladspenaten i bovetet. Låt puttra ihop. Smaka av med örtsalt och tillsätt ev. mer vatten till önskad konsistens.
4. Ta av när bovetet är mjukt. Toppa gärna med rostade mandlar och citron. NJUT!
Recept och foto: Josefin Krüger