Snacks and candy
CHOKLADBOLLAR med salt mandeltahinikola

Smakrika och härliga chokladbollar med Biofoods ekologiska kakao och spännande kaffealternativet Chikko Not Coffee. Servera dem som en godbit eller som ett mumsigt mellanmål. 16 bollar // 30 min Ingredienser: 2 dl havregryn 1 dl Biofood Kokosflingor 1/2 dl Biofood mandlar 3/4 dl Biofood Kokosolja Extra virgin 6 st Biofood Dadlar Kärnfria 2-3 msk Biofood kakao […]
Mungbönsröra

Härligt krämig röra gjord på Biofoods matiga och nyttiga mungbönor. Ingredienser: Biofood mungbönor, valfri mängd 1 eko citron En nypa gurkmeja, Sonnentor En skvätt Biofood olivolja En nypa havssalt, Sonnentor Gör så här: Blötlägg mungbönorna över natten, skölj dem därefter. Koka dem sedan i ca 10 min. Låt svalna. Mixa tillsammans med citron, gurkmeja, olivolja […]
Semmelkolabollar

Mumsiga fikabollar med smak av semla. 14 bollar Ingredienser: 2 ½ dl havregryn 2 dl Biofood mandel 1 dl Biofood kokosflingor 15 Biofood dadlar, kärnfria 1 dl Biofood kokosolja 1 msk vatten 1-2 tsk kardemumma, Sonnentor ½ tsk salt, Sonnentor 2 msk Biofood kokosmjöl, till rullning Gör så här: Mixa havregryn, mandel och kokosflingor till […]
Julinspiration: Granbollar

GRANBOLLAR INGREDIENSER Till bollsmeten: 1 1/2 dl kokt Biofood amarant 10 st Biofood kärnfria dadlar 1 dl Biofood kokosflingor 1 msk Chikko not coffee 1 1/2 msk Biofood kakao 1 tsk vaniljpulver 100 g mörk choklad t ex Vivani Till ytterskalet: 1 dl smält kokossmör 1 dl smält Biofood kokosolja 2-3 msk agavesirap 2 msk […]
Julinspiration: Dadelmums

Tips på gott fika till julen: Dadelmums! Du behöver: • Biofoods kärnfria dadlar • Marsipan • Mörk choklad, t ex Vivani Gör så här: skär mandelmassan i avlånga bitar, lägg en bit i den urkärnade dadeln, tryck ihop, doppa i chokladen. Toppa gärna med hackade nötter. Pistagenötter är jättegott och vackert att toppa med. Njut! […]
Inlagda morötter med ingefära

Du kan själv enkelt anpassa hur starka du vill ha dina inlagda morötter genom att öka eller minska mängden chiliflakes. Ett färgglatt och smakrikt tillskott till sallader och maträtter! INGREDIENSER Ca 1 kg morötter 5 dl naturell risvinäger 3 ½ – 4 dl vatten 3 msk Ginger People ingefärspasta 3 hela stjärnanis 1,5 dl råsocker 1 tsk chiliflakes (valbart) 1 vitlöksklyfta, skalad […]
Raw cheesecake med choklad och apelsin

Foto: Holly Jade En uppfriskande och fruktig cheesecake du inte behöver en ugn till. Är det ens möjligt? Jadå, Vivanis choklad sätter smaken och kakan sötas med dadlar och lönnsirap. Istället för färskost har blötlagda cashewnötter använts till mellanlagret. Resultatet är helt magiskt – du måste testa! INGREDIENSER Kakbotten 210 g hasselnötter 100 g […]
Vegansk chokladtårta med kaffe

Svårighetsgrad: Medium Foto: Holly Jade Kaffe och choklad kompletterar varandra perfekt. Till denna tårta används Vivanis mörka choklad som tillsammans med italiensk espresso och krämig frosting blir helt magisk. INGREDIENSER Till kakan: 480 ml mandelmjölk 2 tsk äppelcidervinäger 420 g vetemjöl, kan ersättas med glutenfri mjölmix 490 g strösocker 2 msk kakao 2 msk espressopulver […]
Vegansk pralintårta

Svårighetsgrad: Utmanande Foto: Holly Jade En magisk fyravåningstårta. Nästan som en nougatpralin i jätteformat. Låt fantasin flöda när det kommer till dekoration och ge tårtan din egen personliga touch. INGREDIENSER Till kakan: 480 ml osötad mandelmjölk 2 tsk äppelcidervinäger 420 g vetemjöl, kan ersättas med glutenfri mjölmix 480 g strösocker 2 msk kakao 50 g […]
Rostade kikärtor med tamari och miso

2-3 serveringar | 25 min Det här proteinrika snacket är superenkelt att göra med en förpackning färdigkokta kikärtor och en handfull kryddor. Rostade kikärtor är också väldigt goda i sallad, med nudlar eller som fyllning i en wrap. INGREDIENSER 350 g Kikärtor, förkokta 1 msk Sesamolja 2 msk Tamarisoja 1 msk Shiro miso Svartpeppar efter […]