Recipes (Swedish)

Middagstips

Thaibasilikacurry med puylinser, kokos & lime

En perfekt gryta att värma dig med i höst, full av smaker, texturer och färger! Spara receptet och testa så fort du får chansen. Du behöver: 4 port Biofood ris, svart, rött eller basmati 2 dl Biofood puylinser 6 limeblad (valfritt) 1 gul lök 1 msk Biofood kokosolja 2 msk grön currypasta 1 msk riven […]

Boveteotto

Boveteotto med spenat, basilika & zucchini  4 port // 25 min  Ingredienser: 4 dl Biofood Bovete Skalat 1 st zucchini 1 msk Biofood Olivolja Extra virgin 3 dl vatten 1/2 dl Biofood Mandel 1 kruka basilika 1/2 dl Biofood Olivolja Extra virgin 1 msk näringsjäst 100 g bladspenat, fryst Sonnentor örtsalt Gör så här: 1. […]

Potatisgalette

Potatisgalette med bovete & pesto  4-6 port // 45 min  Ingredienser: Pajdeg: 100 g kallt smör 3 1/2 dl Biofood bovetemjöl, ljust 1/2 tsk Sonnentor örtsalt 1 äggvita 1 msk kallt vatten Fyllning: 1 1/2 dl pesto 2-3 st potatisar, fasta Olja Gör så här: 1. Blanda ihop smör, bovetemjöl och örtsalt till en smulig […]

Sötpotatisdaal

För ca 4 personer Du behöver: 2 sötpotatisar (ca 800 g) 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 cm färsk finriven ingefära 250 g Biofood torkade röda linser 2 msk Sonnentor curry 2 tsk garam masala En burk kokosmjölk (ca 400ml) 4 dl vatten En tärning Biofood grönsaksbuljong 1 msk Biofood tamari Salt & svartpeppar Naturell […]

Grön ärtsoppa med sting

För ca 4 personer Du behöver: 1000g frysta gröna ärtor 250g Biofood torkade gröna linser (motsvarar ett paket förkokta linser ca 380g) 3 vitlöksklyftor 1 stor gul lök 2 tsk grön currypasta 2 cm färsk finriven ingefära 1 burk kokosmjölk (ca 400ml) 1 Biofood grönsaksbuljongtärning 1 liter vatten 1 citron Salt & svartpeppar Naturell yoghurt […]

Belugalinsgryta

Du behöver: 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor Kokosolja att steka i 2 cm riven färsk ingefära 1 msk gurkmeja 2 tsk finmalen koriander 1 tsk finmalen svartpeppar 0,5 tsk kardemumma 400 gr passerade tomater 0,5 dl jordnötssmör 500 ml kokosmjölk 2 dl belugalinser Örtsalt Gör så här: 1. Skala och hacka löken. 2. Skala vitlöken. […]