Recipes (Swedish)

Chokladmousse

Postad i Receptkategori: Desserter & bakning

För ca 4 personer

Du behöver:

1 paket silkestofu (400 g)
250 g Vivani mörk choklad (mjölkchoklad funkar också bra)
1 msk agavesirap eller flytande honung
1 lime
Sonnentor flingsalt

Gör så här:

  1. Smält chokladen över vattenbad, rör om kontinuerligt. Var försiktig så att det inte kommer vatten eller vattenånga i chokladen för då skär den sig lätt.
  2. Mixa silkestofun ett par sekunder med hjälp av en blender eller stavmixer. Häll i den smälta chokladen och mixa tills chokladen blandat sig ordentligt och moussen fått en jämn, lite fluffig konsistens.
  3. Tvätta limen noga och riv ner zesten tillsammans med ett par nypor flingsalt och agavesirap. Till en mörkare choklad är det gott att balansera de mörka chokladtonerna med lite sötma och sälta. Använder du en ljusare choklad behövs inte lika mycket agavesirap eftersom chokladen redan är ganska söt. Servera chokladmoussen kyld och toppa gärna med färsk frukt eller bär.

 

Recept: Ellen & Maja från About Yoga