MUNGBÖNSSOPPA
Postad i Receptkategori: Spice up your everyday life!
En lättlagad och god vardagssoppa med sting!
4 portioner
1 1/2 dl mungbönor (gärna blötlagda minst 8h)
1 liter vatten
1 färsk finhackad chili
½ tsk gurkmeja
1 msk ghee
1,5 tsk hel kummin
1 tsk färskriven ingefära
1,5 tsk salt (eller efter smak)
¾ tsk garam masala
1 näve färsk hackad koriander
Gör så här
- Blötlägg mungbönor över natten eller under en dag, gärna minst 8 timmar. Skölj bönorna noga.
- Koka upp bönorna i vattnet och ta bort det vita skummet som bildas med en hålslev. Tillsätt den finhackade chilin och gurkmejan i kokvattnet. Låt bönorna koka under lock ca 30 minuter, tills de är helt mjuka.
- Värm ghee i en kastrull och häll i kumminen och fräs den under omröring tills kumminen fått lite färg. Häll sedan kummin- och gheeblandningen i bönsoppan.
- Tillsätt den rivna ingefäran och garam masalan i soppan, blanda väl och salta efter smak.
- Garnera med finhackad koriander före serveringen.