Recipes

Raw cheesecake med choklad och apelsin

Postad i Receptkategori: Desserter & bakning and Snacks and candy

Foto: Holly Jade

En uppfriskande och fruktig cheesecake du inte behöver en ugn till. Är det ens möjligt? Jadå, Vivanis choklad sätter smaken och kakan sötas med dadlar och lönnsirap. Istället för färskost har blötlagda cashewnötter använts till mellanlagret. Resultatet är helt magiskt – du måste testa!

 

INGREDIENSER

Kakbotten
210 g hasselnötter
100 g urkärnade dadlar
2 msk kakaopulver
40 g VIVANI Fine Dark 75 % Cocoa
1 msk kokosolja
1 nypa salt

Apelsinlager
200 g blötlagda cashewnötter
1 tsp vaniljextrakt
2 stora apelsiner, juice och zest
110 ml kokosolja
4 msk lönnsirap

Dekoration
Apelsinskivor, apelsinzest och Kakaopulver

 

TILLAGNING

01 Cashewnötterna behöver blötläggas över natten. Säkerställ att de är täckta med vatten.

02 Klä botten av en form (ca Ø 20 cm) med bakplåtspapper.

03 Mixa hasselnötter, urkärnade dadlar, kakaopulver, smält choklad, kokosolja och salt i  en foodprocessor eller blender. Fortsätt tills brödsmulekonsistens.

04 Tryck ut degen i botten på kakformen och ställ i frysen.

05 För att göra apelsinlagret börjar du med att hälla av vattnet från de blötlagda cashewnötterna och mixa dem tillsammans med vanilj, apelsinjuice, rivet apelsinskal, smält kokosolja och lönnsirap. Fortsätt tills det är slätt, tar ca 5-8 min.

06 Häll apelsinkrämen över botten och ställ tillbaka i frysen. Låt stå ca 5-8 timmar, eller över natten.

07 Låt kakan tina ca 15-20 min innan servering.

08 Dekorera kakan med apelsinskivor, riv över apelsinskal och pudra över kakaopulver.