Recipes (Swedish)

Vivanis chokladganache

Postad i Receptkategori: Snacks and candy

Denna magiska ganachetårta är en vegansk drömdessert som du enkelt snor ihop med några få ingredienser.

Ingredienser

Botten:
200 g kex
6 msk kokosolja

Fyllning:
300 g Vivani mörk choklad
1 burk kokosgrädde

Valfri topping:
Exempelvis smält choklad, riven choklad eller hemmagjord kolasås (eller varför inte ta alltihop?)

 

Gör så här:

1. Klä en form med bakplåtspapper.

2. Mixa kexen fint.

3. Smält kokosoljan i ett vattenbad, och blanda med kexsmulorna.

4. Pressa ut degen i formen, och låt den svalna i kyl eller frys medan du förbereder fyllningen.

5. Värm upp kokosgrädden i en kastrull, och ta sen bort den från plattan. Bryt chokladen i små bitar och rör ner i den varma grädden tills chokladen har smält.

6. Låt fyllningen svalna något, och häll sedan ut den i formen.

7. Frys i ca 2-3 timmar, eller tills den har stelnat.

8. Ta fram innan servering, tillsätt eventuell topping och njut!