Vivanis chokladganache
Denna magiska ganachetårta är en vegansk drömdessert som du enkelt snor ihop med några få ingredienser.
Ingredienser
Botten:
200 g kex
6 msk kokosolja
Fyllning:
300 g Vivani mörk choklad
1 burk kokosgrädde
Valfri topping:
Exempelvis smält choklad, riven choklad eller hemmagjord kolasås (eller varför inte ta alltihop?)
Gör så här:
1. Klä en form med bakplåtspapper.
2. Mixa kexen fint.
3. Smält kokosoljan i ett vattenbad, och blanda med kexsmulorna.
4. Pressa ut degen i formen, och låt den svalna i kyl eller frys medan du förbereder fyllningen.
5. Värm upp kokosgrädden i en kastrull, och ta sen bort den från plattan. Bryt chokladen i små bitar och rör ner i den varma grädden tills chokladen har smält.
6. Låt fyllningen svalna något, och häll sedan ut den i formen.
7. Frys i ca 2-3 timmar, eller tills den har stelnat.
8. Ta fram innan servering, tillsätt eventuell topping och njut!