Recipes (Swedish)

Chokladtryfflar med apelsin och ingefära

Postad i Receptkategori: Desserter & bakning

Ljuvliga veganska chokladtryfflar gjorda på Ombars rawchoklad, smaksatta med apelsin och ingefära. Varför inte lägga i en fin burk och ge bort som present till någon du tycker om?

Ingredienser
100 g Ombar choklad 60 %
2 msk kokossmör
1 dl apelsinjuice (gärna egenpressad)
½ dl växtbaserad mjölk
1 dl cashewnötter
2,5 cm ingefära, finriven
1 msk apelsinzest
4 msk kakao
5 msk kokossocker

Gör så här
1. Blanda apelsinjuice, mjölk, ingefära, apelsinzest och cashewnötter i en mixer.
2. Bryt chokladen i bitar och smält på låg värme i en kastrull tillsammans med kokossmöret.
3. När chokladblandningen har smält, ta bort från plattan och blanda ner i apelsin- och cashewnötsblandningen som du mixade tidigare. Mixa tills du får en helt len smet.
4. Tillsätt kakao och kokossocker. Mixa igen till en len smet.
5. Häll blandningen i en skål och ställ i kylen för att stelna i ca 3-5 h (eller över natten).
6. När blandningen har stelnat, använd skedar till att skopa upp blandningen och forma den till små tryfflar. Rulla i kakaopulver.
7. Njut! Förvaras i kyl, om de mot all förmodan inte äts upp med en gång.