Recipes

Julinspiration: Granbollar

Postad i Receptkategori: Snacks and candy

GRANBOLLAR

INGREDIENSER

Till bollsmeten:
1 1/2 dl kokt Biofood amarant
10 st Biofood kärnfria dadlar
1 dl Biofood kokosflingor
1 msk Chikko not coffee
1 1/2 msk Biofood kakao
1 tsk vaniljpulver
100 g mörk choklad t ex Vivani

Till ytterskalet:
1 dl smält kokossmör
1 dl smält Biofood kokosolja
2-3 msk agavesirap
2 msk Biofood nässelpulver

INSTRUKTIONER

Bollsmeten:
1. Mixa ihop alla ingredienser till bollsmeten förutom chokladen till en jämn smet.
2. Smält chokladen över vattenbad. Häll i chokladen i smeten. Mixa ihop. Smaka av!
3. Lägg över i en bunke. In i kylen 20.
4. Ta ut. Rulla till 20 st bollar. In i frysen minst 20 minuter.

Ytterskalet:
5. Smält kokossmör och kokosolja. Blanda ihop tillsammans med agavesirap och nässelpulver. Smaka av så du hittar lagom sötma.
6. Ta ut bollarna från frysen. Doppa i nässelsmöret. Upprepa 2 gånger till så att de blir riktigt gröna och fina. Låt stelna. NJUT!

Recept & foto av Josefin Krüger
Instagram: @yogakoket.se