Recipes

Nattjäst Nyponbröd

Postad i Receptkategori: Friendly bread!


Njut av smaken av detta läckra nyponbröd, bakat med Biofoods ekologiska nyponmjöl. Tar frukosten till nya kulinariska höjder!

Recept för 1 bröd

Ingredienser:

  • 1 paket jäst
  • 1 msk Yakso agavesirap
  • 1,2 liter kallt vatten
  • 5 dl Biofood teffmjöl
  • 4 dl Biofood bovetemjöl
  • 3 dl Biofood pumpa- eller solrosfrön
  • 1 dl fiberhusk
  • ½ dl linfrön
  • ½ dl Biofood nyponpulver
  • 1 msk Sonnentor himalayasalt

Gör så här:

  1. Lös upp jäst och agavesirap i det kalla vattnet.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Häll över vätskan i de torra ingredienserna och vispa snabbt och noggrant tills allt är väl blandat (fiberhusken sväller snabbt).
  4. Häll degen i en brödform som är klädd med bakplåtspapper.
  5. Låt degen jäsa i 6-12 timmar i kylskåp eller i 2 timmar i rumstemperatur.
  6. Värm ugnen till 200 grader.
  7. Grädda brödet i 70-80 minuter eller tills det har fått en fin färg.
  8. Ta ut brödet och låt det svalna helt innan du skär det i skivor.

 

Recept och foto: Josefin Krüger