Nattjäst Nyponbröd
Postad i Receptkategori: Friendly bread!
Njut av smaken av detta läckra nyponbröd, bakat med Biofoods ekologiska nyponmjöl. Tar frukosten till nya kulinariska höjder!
Recept för 1 bröd
Ingredienser:
- 1 paket jäst
- 1 msk Yakso agavesirap
- 1,2 liter kallt vatten
- 5 dl Biofood teffmjöl
- 4 dl Biofood bovetemjöl
- 3 dl Biofood pumpa- eller solrosfrön
- 1 dl fiberhusk
- ½ dl linfrön
- ½ dl Biofood nyponpulver
- 1 msk Sonnentor himalayasalt
Gör så här:
- Lös upp jäst och agavesirap i det kalla vattnet.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Häll över vätskan i de torra ingredienserna och vispa snabbt och noggrant tills allt är väl blandat (fiberhusken sväller snabbt).
- Häll degen i en brödform som är klädd med bakplåtspapper.
- Låt degen jäsa i 6-12 timmar i kylskåp eller i 2 timmar i rumstemperatur.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Grädda brödet i 70-80 minuter eller tills det har fått en fin färg.
- Ta ut brödet och låt det svalna helt innan du skär det i skivor.
Recept och foto: Josefin Krüger