Saftig carobkaka
Saftig carobkaka
Du behöver:
20 Biofood Dadlar Kärnfria (blötlagda)
2 dl Biofood GF Bovetemjöl Ljust
1 dl Biofood Kokosflingor
5 msk Biofood Carobpulver
2 tsk bikarbonat
1 tsk Sonnentor Vaniljpulver 100% Bourbonvanilj
1 stor nypa Sonnentor Himalayasalt Ayurveda
3 ägg eller 4 chiaägg (1 chiaägg = 1 msk chiafrön + 3 msk vatten)
1 dl Biofood Kokosolja Doftfri + kokosolja att smörja formen med
½ dl växtbaserad dryck t. ex. Isola Bio
1 dl Biofood Russin Sultan
Topping:
20 Biofood Dadlar Kärnfria
2 dl kokosgrädde
1 msk Biofood Carobpulver
1 nypa Sonnentor Himalayasalt Ayurveda
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg i dadlar och alla övriga ingredienser i en matberedare, mixa tillsammans till ett fint mjöl.
3. Smält kokosoljan på låg temp.
4. Tillsätt sedan resterande ingredienser förutom russinen och mixa vidare till en slät smet.
5. Blanda sedan i russinen.
6. Smörj en springform (20 cm i diameter) med kokosolja.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min, den får inte bli för torr.
8. Låt svalna i formen.
9. Mixa alla ingredienser till toppingen till en slät smet och smeta sedan ut på kakan. Färdig att servera!
Recept & foto: Madelene Lennartsson