Recept

Saftig carobkaka

Postad i Receptkategori: Desserter & bakning

Saftig carobkaka

Du behöver:
20 Biofood Dadlar Kärnfria (blötlagda)⁠
2 dl Biofood GF Bovetemjöl Ljust⁠
1 dl Biofood Kokosflingor⁠
5 msk Biofood Carobpulver⁠
2 tsk bikarbonat⁠
1 tsk Sonnentor Vaniljpulver 100% Bourbonvanilj⁠
1 stor nypa Sonnentor Himalayasalt Ayurveda⁠
3 ägg eller 4 chiaägg (1 chiaägg = 1 msk chiafrön + 3 msk vatten)⁠
1 dl Biofood Kokosolja Doftfri + kokosolja att smörja formen med⁠
½ dl växtbaserad dryck t. ex. Isola Bio
1 dl Biofood Russin Sultan⁠

Topping:
20 Biofood Dadlar Kärnfria⁠
2 dl kokosgrädde⁠
1 msk Biofood Carobpulver⁠
1 nypa Sonnentor Himalayasalt Ayurveda⁠

Gör så här:⁠
1. Sätt ugnen på 175 grader.⁠
2. Lägg i dadlar och alla övriga ingredienser i en matberedare, mixa tillsammans till ett fint mjöl.⁠
3. Smält kokosoljan på låg temp.⁠
4. Tillsätt sedan resterande ingredienser förutom russinen och mixa vidare till en slät smet.⁠
5. Blanda sedan i russinen.⁠
6. Smörj en springform (20 cm i diameter) med kokosolja.⁠
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min, den får inte bli för torr.⁠
8. Låt svalna i formen.⁠
9. Mixa alla ingredienser till toppingen till en slät smet och smeta sedan ut på kakan. Färdig att servera!⁠

Recept & foto: Madelene Lennartsson