Recipes (Swedish)
Potatisgalette

Potatisgalette med bovete & pesto 4-6 port // 45 min Ingredienser: Pajdeg: 100 g kallt smör 3 1/2 dl Biofood bovetemjöl, ljust 1/2 tsk Sonnentor örtsalt 1 äggvita 1 msk kallt vatten Fyllning: 1 1/2 dl pesto 2-3 st potatisar, fasta Olja Gör så här: 1. Blanda ihop smör, bovetemjöl och örtsalt till en smulig […]
Valnötsbrownie

Valnötsbrownie med len chokladkräm Receptet ger 12 bitar // 30 min Ingredienser: Botten: 12 st Biofood dadlar kärnfria 3 dl Biofood valnötter 1 1/2 dl havregryn 1/2 dl Monki nötsmör 1/2 dl Biofood kakao 1 msk vatten Sonnentor flingsalt, efter smak Topping: (len chokladkräm) 150 g mörk choklad, t ex Vivani 3/4 dl Monki nötsmör […]
Powerboll

Powerboll med mandlar & cashewnötter Receptet ger 12 bollar // 10 min Ingredienser: 1 dl Biofood mandel 1 dl Biofood cashewnötter 8 st Biofood dadlar kärnfria 1 tsk Sonnentor kanel, malen 1 msk Biofood kokosolja, doftfri eller extra virgin Sonnentor flingsalt, efter smak Biofood kokosflingor, att rulla i Gör så här: 1. Lägg alla ingredienser […]
Morotskaka Energibollar

Saftiga och naturligt söta energibollar med smak av morotskaka med morötter, dadlar, mandlar, kokosflingor och Sonnentors härliga kryddor: muskot och kanel. De går kvickt att göra och smakar otroligt gott! Ingredienser: 100 g morötter, skalade 250 g Biofood dadlar, kärnfria 50 g Biofood mandel, hackad 40 g Biofood kokosflingor 1/2 tsk Sonnentor kanel, malen 1/4 tsk […]
Nussecken – nöttriangel med choklad

Har du någonsin hört talas om ”Nussecken”? Detta bakverk är en sann klassiker inom tysk bakarkonst och uppfanns redan på 1700-talet i Bayern. ”Nussecken” består av tre lager: en mördegsbotten som täcks med valfri sylt och toppas med en rostad nötblandning. Efter gräddningen brukar två hörn på triangeln ofta doppas i smält choklad. För denna […]
CHOKLADBOLLAR med salt mandeltahinikola

Smakrika och härliga chokladbollar med Biofoods ekologiska kakao och spännande kaffealternativet Chikko Not Coffee. Servera dem som en godbit eller som ett mumsigt mellanmål. 16 bollar // 30 min Ingredienser: 2 dl havregryn 1 dl Biofood Kokosflingor 1/2 dl Biofood mandlar 3/4 dl Biofood Kokosolja Extra virgin 6 st Biofood Dadlar Kärnfria 2-3 msk Biofood kakao […]
Nässelhummus

Krämig och smakrik röra kryddad med Biofoods ekologiska nässelpulver. Perfekt som dipp till grönsaker eller som pålägg på ett gott bröd. För 1 skål Ingredienser: 1 paket kikärtor (230g) 1/2 dl Monki ljus tahini (sesampasta) 3 msk kikärtsspad 2 msk färskpressad citronsaft 2 msk Biofood Olivolja Extra virgin 1 vitlöksklyfta 1 tsk Sonnentor Spiskummin Mald […]
Nattjäst Nyponbröd

Njut av smaken av detta läckra nyponbröd, bakat med Biofoods ekologiska nyponmjöl. Tar frukosten till nya kulinariska höjder! Recept för 1 bröd Ingredienser: 1 paket jäst 1 msk Yakso agavesirap 1,2 liter kallt vatten 5 dl Biofood teffmjöl 4 dl Biofood bovetemjöl 3 dl Biofood pumpa- eller solrosfrön 1 dl fiberhusk ½ dl linfrön ½ […]
Lyxig carobgranola

Underbart gott och knaprigt recept på granola med extra allt! Ingredienser (1 plåt) 2 dl Biofood pumpafrön 2 dl Biofood paranötter 1 dl Biofood pekannötter 3 dl Biofood riven kokos 2 dl Biofood kokoschips 1 msk Biofood carob 1 msk Biofood kakao 0,5 tsk Sonnentor salt 2 små bananer (eller 1 stor) 1 dl Biofood mct-olja 0,5 dl […]
Chokladmousse

För ca 4 personer Du behöver: 1 paket silkestofu (400 g) 250 g Vivani mörk choklad (mjölkchoklad funkar också bra) 1 msk agavesirap eller flytande honung 1 lime Sonnentor flingsalt Gör så här: Smält chokladen över vattenbad, rör om kontinuerligt. Var försiktig så att det inte kommer vatten eller vattenånga i chokladen för då skär […]