Julig chaidryck
Vi är definitivt inte ensamma när vi säger att vi absolut älskar Chai; detta värmande te som har blivit omhuldat i århundraden i Indien och nu över hela världen, är en av bästsäljarna även i Sverige. En vinterfavorit av lugnande örter och värmande kryddor hjälper inte bara till att dämpa ett stressat sinne utan förbättrar också matsmältningen, boostar immunsystemet, motar inflammationer i grind – med andra ord ryms det en hel del bra grejer i en enda kopp te!
Inför säsongens glöggmingel bjuder vi på ett värmande och gott recept med chaite som bas, och du får räkna med att det kan bli en konkurrent till den traditionella glöggen!
2 liter ekologiskt och alkoholfritt rött vin
2 ekologiska apelsiner
2 skivor ekologisk citron
10 tepåsar Original Chai
6 msk farinsocker
40 kryddnejlikor
Häll upp vinet i en stor kastrull. Lägg i citronskivorna. Skär apelsinerna i halvor och tryck i kryddnejlikor i skalet på halvorna. Lägg i apelsinhalvorna och 10 tepåsar i blandningen. blandningen. Riv över lite muskot (valfritt). Varm blandningen (koka inte), blanda sedan ner farinsockret och värm försiktigt i ytterligare 15 minuter.
Klart att servera!