Desserter & bakning
Saftig carobkaka
Saftig carobkaka Du behöver: 20 Biofood Dadlar Kärnfria (blötlagda) 2 dl Biofood GF Bovetemjöl Ljust 1 dl Biofood Kokosflingor 5 msk Biofood Carobpulver 2 tsk bikarbonat 1 tsk Sonnentor Vaniljpulver 100% Bourbonvanilj 1 stor nypa Sonnentor Himalayasalt Ayurveda 3 ägg eller 4 chiaägg (1 chiaägg = 1 msk chiafrön + 3 msk vatten) 1 dl […]
Valnötsbrownie
Valnötsbrownie med len chokladkräm Receptet ger 12 bitar // 30 min Ingredienser: Botten: 12 st Biofood dadlar kärnfria 3 dl Biofood valnötter 1 1/2 dl havregryn 1/2 dl Monki nötsmör 1/2 dl Biofood kakao 1 msk vatten Sonnentor flingsalt, efter smak Topping: (len chokladkräm) 150 g mörk choklad, t ex Vivani 3/4 dl Monki nötsmör […]
Nussecken – nöttriangel med choklad
Har du någonsin hört talas om ”Nussecken”? Detta bakverk är en sann klassiker inom tysk bakarkonst och uppfanns redan på 1700-talet i Bayern. ”Nussecken” består av tre lager: en mördegsbotten som täcks med valfri sylt och toppas med en rostad nötblandning. Efter gräddningen brukar två hörn på triangeln ofta doppas i smält choklad. För denna […]
Chokladmousse
För ca 4 personer Du behöver: 1 paket silkestofu (400 g) 250 g Vivani mörk choklad (mjölkchoklad funkar också bra) 1 msk agavesirap eller flytande honung 1 lime Sonnentor flingsalt Gör så här: Smält chokladen över vattenbad, rör om kontinuerligt. Var försiktig så att det inte kommer vatten eller vattenånga i chokladen för då skär […]
Mumsigt carobgodis
Du behöver: 150 gr kokosolja 1 dl carobpulver 1 liten nypa salt Pekannötter Quinoapuffar Gör så här: 1. Smält kokosoljan i en kastrull på låg temp. 2. Vispa i carobpulvret och saltet. 3. Häll i en form klädd med bakplåtspapper eller i små muffinsformar. 4. Lägg i pekannötter och quinoapuffar. 5. Ställ in i frysen […]
Glutenfria chokladmuffins
20-25 st Du behöver: 15 färska dadlar 4 dl mandelmjöl (eller 2 dl pofiber för nötfritt) 2 dl bovetemjöl 1 dl rå kakao 0,5 dl björksocker 3 msk chiafrön 2 tsk psylliumhusk 2 tsk bikarbonat 1 tsk vaniljpulver 0,5 tsk salt 1 banan 500 ml kokosmjölk 0,5 dl kokosolja 100 gr Vivani choklad 80-100% Gör […]
Växtbaserad banankaka
Växtbaserad banankaka 5 mogna bananer 0,5 dl chiafrön 1,5 dl vatten 1 dl kokosolja 1 citron 5 dl bovetemjöl 1 dl björksocker 3 dl riven kokos 4 tsk bakpulver 2 tsk bikarbonat 0,5 tsk salt Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft). 2. Skala och mosa bananerna. 3. Blanda chiafrön och vatten, […]
Veganska chocolate chip cookies med fyllning
Låt oss presentera den amerikanska klassikern chocolate chip cookies i en vegansk, lyxig variant! En chokladfyllning med Vivani Dark Nougat i kombination med hackade hasselnötter gör dessa till en riktig dröm. De är som allra bäst när de fortfarande är lite varma och chokladfyllningen fortfarande är smält. MUMS! 8-10 kakor Ingredienser 100 g Vivani […]
Kokos- & choklad påsktårta
Om du vill överraska dina släktingar eller någon du håller kär med något alldeles speciellt till årets påsk, då ska du testa att göra denna goda tårta! Vad sägs om vegansk cheesecake med krämig kokosfyllning och mörk choklad? Mums! INGREDIENSER Du behöver: 1 x springform 20 cm i diameter Till botten: 200 g dadlar, urkärnade […]
Hallontårta med mörk choklad
Det här vackra tårtan är definitivt något för alla hjärtans dag! Denna ”hallondröm” imponerar med sitt innehåll av näringsrika ingredienser. Tårtan ser syndigare ut än vad den faktiskt är, den är endast gjord på nötter, bär, naturlig sötma och Vivanis mörka choklad! För att göra denna fantastiska tårta behöver du heller ingen ugn! INGREDIENSER Du […]