Recept

Veganska marängnästen

Postad i

8 portioner | Tillagning 2,5 h + 1 h för att svalna Veganska maränger med extra guldkant! Imponera på gästerna med dessa vackra marängnästen från Ombar. De kräver lite tid och kärlek, men är annars rätt enkla att göra. Ingredienser Till marängen: Kikärtsspad från en 400 g-burk med kikärtor 1 tsk 12 % ättika 125 […]

Energibollar doppade i mörk choklad

Postad i

Fruktiga små energibitar med en bas av fikon, aprikoser och havregryn som sedan doppats i Vivanis 100-procentiga choklad och toppats med flingsalt. Magiskt goda! Du behöver: 100 g torkade fikon 100 g torkade aprikoser 2 dl havregryn 3-4 msk kokosolja 1 msk kakao 1 nypa salt  Doppa i: 200 g Vivanis 100-procentiga choklad  Björksocker  Toppa med: Flingsalt  […]

Chiapudding med kanel & kardemumma

Postad i

Börja dagen med en näringsrik chiapudding. Du behöver (2 port.): 2,5 dl havredryck eller annan växtbaserad dryck 4 msk chiafrö 1 krm ceylonkanel 1 krm kardemumma  Gör så här: 1. Blanda alla ingredienser och låt stå en timme eller över natten. Toppa med valnötssmör, gojibär och blåbär. 

Valnötssmör

Postad i

Att göra ditt eget valnötssmör är superlätt! Allt som krävs är valnötter, salt, en matberedare och en gnutta tålamod. Valnötssmöret passar lika bra som pålägg på frukostmackan som på gröten. Du behöver: 400 g valnötter 1 nypa salt  Gör så här: 1. Lägg ut valnötterna på en plåt. 2. Rosta valnötterna i 200 grader i ca 8-10 min. 3. […]

Vivanis chokladganache

Postad i

Denna magiska ganachetårta är en vegansk drömdessert som du enkelt snor ihop med några få ingredienser. Ingredienser Botten: 200 g kex 6 msk kokosolja Fyllning: 300 g Vivani mörk choklad 1 burk kokosgrädde Valfri topping: Exempelvis smält choklad, riven choklad eller hemmagjord kolasås (eller varför inte ta alltihop?)   Gör så här: 1. Klä en […]

Raw kanellbulle-bollar

Postad i

Tillhör du skaran som helst vill äta kanelbullar varje dag? Då kan denna lite nyttigare variant vara ett bra alternativ. De är fullproppade med nyttigheter, har en tydlig kanelbullesmak och innehåller bland annat kokosolja som gör dem härligt saftiga. En riktig hit här hos oss! Ingredienser, ca 15 st 1 dl solrosfrön 2 dl valnötter […]

Tranbärssmoothie med levande bakteriekultur

Postad i

Tilsätter du basilika till dina smoothies? Det borde du! Basilika innehåller bland annat vitamin A, C och B9, samt mineralämnen som järn och kalium och magnesium. Tillsammans med antioxidantrika hallon och Organic Traditions söta och friska tranbärspulver med levande bakterier får du en läskande och fruktig smoothie. Ingredienser: 3,5 dl vatten eller kokosvatten 1 dl […]

Maritas sojagryta

Postad i

En gammal hederlig favorit som hängt med länge här på Biofood, och som vi tog fram när det inte var så många som hade koll på sojabitar och hur de tillagas. Idag finns det bra mycket fler recept på sojagrytor, men vi är fortfarande ruskigt förtjusta i denna gamla goding! Ingredienser, 4-6 personer 200 g […]

Shroom Iskaffe Latte med Four Sigmatic – och växtbaserad nötdryck!

Postad i

Låt en frisk islatte berikad med chaga släcka törsten och svalka under soliga dagar. Här hittar du en fin balans mellan kaffesmak och sötma från växtbaserad nötdryck, och resultatet är en dryck som känns riktigt lyxig! Vi använder oss av Four Sigmatics kaffe med chaga och lions mane, eller chaga och cordyceps beroende på stundens […]

Svalkande iste – sommarens törstsläckare

Postad i

Iste är bästa törstsläckaren varma sommardagar! Förbered en stor karaff och njut av hela dagen.  Detta behöver du (2 liter) 2 liter vatten 3 tepåsar av passande te, gärna något friskt med till exempel citron eller mynta (se tips nedan) 2-3 msk valfri sötning, till exempel honung eller agavesirap 2 msk citron/limesaft 1/2 citron i […]