Friendly bread!
Glutenfritt, veganskt fröknäcke

1 dl ekologiska linfrön 1 dl ekologiska chiafrön 1 dl ekologiska solrosfrön 1 dl ekologiska kikärtsmjöl 1/2 tsk havssalt 1/2 dl ekologisk kokosolja 2 dl vatten Örtsalt Sätt ugnen på 150 grader. Blanda frön, mjöl och salt i en skål. Värm vattnet så att det blir fingervarmt och lägg i kokosolja. Vänta till kokosoljan har […]
Glutenfria digestivekex

1 1/2 dl glutenfria havregryn 1 1/2 dl majsmjöl ca. 1/2 dl agavesirap 1/4 dl kokossocker 1/4 dl rårörsocker 1/2 tsk bakpulver 1 krm salt 50 g smör 1/2 dl mandelmjölk Mixa havregryn till ett mjöl. Blanda alla torra ingredienser. Häll i agavesirapen. Blanda i smöret till en smet och sist mjölken. Ta i lite […]
Bananmuffins med kokosflingor

3 bananer 3 ägg 2 msk agavesirap 1/2 dl kokosolja 2 1/2 dl mandelmjöl/bovetemjöl 1 1/2 tsk bakpulver 1 msk chiafrön 1 dl grovt hackade valnötter 1 1/2 tsk kanel 2 krm himalayasalt Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosoljan och låt svalna. Mosa bananerna och tillsätt äggen, agavesirap och kokosolja. I en annan bunke, […]
Glutenfria kanelbullar

Glutenfria kanelbullar Saftiga, smakrika och lyxiga kanelbullar eller snäckor. Givna favoriter på saftkalaset! CA 20 BULLAR 1 tsk kardemummakärnor 50 g smör eller kokosolja 25 g jäst 700 g valfri mjölk 1 ägg 1 äggvita 65 g kokossocker/rårörsocker ½ tsk salt 200 g vitt rismjöl 125 g durramjöl 75 g majsmjöl 125 g majsstärkelse 40 […]
Durra scones

2 kakor 3 dl durramjöl 2 tsk bakpulver 2 krm salt 1 dl grovhackade valnötter 1 ¼ dl rapsolja 2 tsk psylliumhusk 2 msk råsocker 1 dl havregurt eller annan yoghurt/fil Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt rapsolja och havregurt. Använd göra fingrarna för att blanda […]
Saffransbullar med Total Sweet

Saffransgula bullar sötade med naturens eget socker från björk! 40 st Fördeg 5 dl mjölk 50 g jäst 1 g saffran (2 påsar) 8,5 dl vetemjöl Deg 150 g smör rumstempererat 2 dl xylitol 2 krm salt 5,5 dl vetemjöl Mandelfyllning 250 g mandelmassa 2 msk xylitol 1 tsk vaniljsocker 120 g smör rumstemperatur Pensling […]
Glutenfria tunnbröd med grönsaksfyllning

Fyll dina glutenfria rullmackor med massor av grönsaker och valfritt protein – vi valde friterad silkes tofu! 12-15 st 6 dl vatten eller valfri vegetarisk mjölkdryck 2 msk neutral rapsolja 2 msk fiberhusk 2 dl rårismjöl 2 1/2 dl bovete 1 dl majsmjöl 2 tsk honung 1 tsk salt Blanda vätskan och olja i en […]
GLUTENFRI LINGONTÅRTA

Vi är så glada att få dela med oss av rawfoodinspiratören Erika Billysdottirs härligt fluffiga och syrliga lingontårta. Den är perfekt på sommarens buffébord. Lingon är ett svenskt superbär som är fullproppade med skyddande bitterämnen, vitaminer och mineraler. Receptet är hämtat ur boken ”Green, sweets and treats” av Erika Billysdottir. Foto Kristina Sälgvik, Nygren & […]
GLUTENFRITT BUFFEBRÖD

Ett saftigt brytbröd att dela med goda vänner. Förutom att brödet är helt gluten- och mjölkfritt innehåller det psylliumfrö – en ingrediens som ger brödet fin och luftig konsistens. Visste du förresten att psylliumfrö, psylliumfröskal, loppfröskal och fiberhusk kommer från samma råvara som är mald olika fint? Det går dock inte att ersätta dem rakt […]
GLUTENFRIA PEPPARKAKOR

Spröda och fina pepparkakor med en kryddig smak och svag sötma. Degen är lite svårare att baka ut än traditionell traditionell pepparkaksdeg, men tillsätt vid behov mer mjöl vid utbakningen och se till att degen är väl kyld. Med lite tålamod och varsamhet kan du njuta av läckra pepparkakor! ca 40 pepparkakor 100 g smör […]