Friendly bread!
Krispigt fröknäcke
Krispigt fröknäcke Du behöver: 2 dl Biofood Pumpafrön 1 dl Biofood Solrosfrön ½ dl chiafrön 1 dl Biofood GF Majsmjöl ½ tsk Sonnentor Örtsalt ½ dl Biofood Kokosolja Doftfri 2 dl kokande vatten Gör så här: 1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. 3. Blanda alla torra ingredienser. 4. […]
Nattjäst Nyponbröd
Njut av smaken av detta läckra nyponbröd, bakat med Biofoods ekologiska nyponmjöl. Tar frukosten till nya kulinariska höjder! Recept för 1 bröd Ingredienser: 1 paket jäst 1 msk Yakso agavesirap 1,2 liter kallt vatten 5 dl Biofood teffmjöl 4 dl Biofood bovetemjöl 3 dl Biofood pumpa- eller solrosfrön 1 dl fiberhusk ½ dl linfrön ½ […]
Fröknäcke
Du behöver: 1 dl Biofood solrosfrön 1 dl Biofood pumpafrön 1 dl ljusa sesamfrön 0,5 dl hela linfrön 0,5 dl chiafrön eller psylliumfrön 1 dl Biofood majsstärkelse eller potatismjöl 0,5 dl Biofood kokosolja doftfri 2 dl kokande vatten Flingsalt Gör så här: Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan vatten samt olja […]
Bananbröd
Du behöver: 3 ägg 4 mogna bananer 2 msk agavesirap eller honung 0,5 dl naturell yoghurt 5 dl Biofood mandelmjöl 2 tsk bakpulver 0,5 tsk salt 1 tsk Sonnentor malen kanel 1 tsk tsk Sonnentor kardemumma 0,5 tsk Sonnentor malen ingefära 50 g Vivani choklad (valfritt) Gör så här: Börja med att klä en brödform […]
Glutenfritt, veganskt fröknäcke
1 dl ekologiska linfrön 1 dl ekologiska chiafrön 1 dl ekologiska solrosfrön 1 dl ekologiska kikärtsmjöl 1/2 tsk havssalt 1/2 dl ekologisk kokosolja 2 dl vatten Örtsalt Sätt ugnen på 150 grader. Blanda frön, mjöl och salt i en skål. Värm vattnet så att det blir fingervarmt och lägg i kokosolja. Vänta till kokosoljan har […]
Glutenfria digestivekex
1 1/2 dl glutenfria havregryn 1 1/2 dl majsmjöl ca. 1/2 dl agavesirap 1/4 dl kokossocker 1/4 dl rårörsocker 1/2 tsk bakpulver 1 krm salt 50 g smör 1/2 dl mandelmjölk Mixa havregryn till ett mjöl. Blanda alla torra ingredienser. Häll i agavesirapen. Blanda i smöret till en smet och sist mjölken. Ta i lite […]
Bananmuffins med kokosflingor
3 bananer 3 ägg 2 msk agavesirap 1/2 dl kokosolja 2 1/2 dl mandelmjöl/bovetemjöl 1 1/2 tsk bakpulver 1 msk chiafrön 1 dl grovt hackade valnötter 1 1/2 tsk kanel 2 krm himalayasalt Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosoljan och låt svalna. Mosa bananerna och tillsätt äggen, agavesirap och kokosolja. I en annan bunke, […]
Glutenfria kanelbullar
Glutenfria kanelbullar Saftiga, smakrika och lyxiga kanelbullar eller snäckor. Givna favoriter på saftkalaset! CA 20 BULLAR 1 tsk kardemummakärnor 50 g smör eller kokosolja 25 g jäst 700 g valfri mjölk 1 ägg 1 äggvita 65 g kokossocker/rårörsocker ½ tsk salt 200 g vitt rismjöl 125 g durramjöl 75 g majsmjöl 125 g majsstärkelse 40 […]
Durra scones
2 kakor 3 dl durramjöl 2 tsk bakpulver 2 krm salt 1 dl grovhackade valnötter 1 ¼ dl rapsolja 2 tsk psylliumhusk 2 msk råsocker 1 dl havregurt eller annan yoghurt/fil Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt rapsolja och havregurt. Använd göra fingrarna för att blanda […]
Saffransbullar med Total Sweet
Saffransgula bullar sötade med naturens eget socker från björk! 40 st Fördeg 5 dl mjölk 50 g jäst 1 g saffran (2 påsar) 8,5 dl vetemjöl Deg 150 g smör rumstempererat 2 dl xylitol 2 krm salt 5,5 dl vetemjöl Mandelfyllning 250 g mandelmassa 2 msk xylitol 1 tsk vaniljsocker 120 g smör rumstemperatur Pensling […]