Recept

Krydda vardagen!

Maritas sojagryta

En gammal hederlig favorit som hängt med länge här på Biofood, och som vi tog fram när det inte var så många som hade koll på sojabitar och hur de tillagas. Idag finns det bra mycket fler recept på sojagrytor, men vi är fortfarande ruskigt förtjusta i denna gamla goding! Ingredienser, 4-6 personer 200 g […]

Vegansmör med örter

1 dl kokosolja 1 dl pumpaolja ½ tsk salt 1 tsk torkad mejram eller annan ört Gör kokosoljan flytande i ett vattenbad. Rör ned pumpaolja, salt och mejram. Häll i en burk med lock till. Ställ in i kylen. Servera till gott bröd.

Enkelt måltidsbröd med kikärtsmjöl

1 stor eller 2 mindre bröd 3 dl kikärtsmjöl 4 ½ dl vatten ¾ dl solrosolja + ¼ dl samt två nypor flingsalt Blanda vatten med kikärtsmjölet och 3/4 dl solrosolja. Låt stå i kylen cirka 4 timmar. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en springform cirka 30 cm i diameter med ¼ dl solrosolja. Häll ned […]

Ärthummus

Ingredienser 250 g frysta ärtor, tinade 230 g kikärtor, en förpackning 2 msk hampaolja + att ringla över 1-2 tsk chiliflingor + att strö över 1 tsk salt 2 msk citronjuice 1 dl vatten   Gör så här: Mixa ingredienser i en mixer till en slät konsistens. Smaka av med salt och chili. Lägg upp […]

Kikärtsplättar

ca 20 st 2 dl kikärtsmjöl 3 dl havredryck 3-4 msk olivolja 1 kryddmått salt svartpeppar flingsalt   Mät upp alla ingredienser och blanda samman i en bunke. Vispa till en slät smet. Låt stå och svälla ca 1 timme i rumstemperatur. Värm ett plättjärn och pensla med olivolja. Klicka i ca 1,5 msk smet i varje […]

Sesammarinerade grönsaker

4 portioner 2 morötter 1 paprika 1 litet broccolihuvud 1 stor zucchini 180 g risnudlar Marinad juice från 1 citron 2 msk sesamfrö 2 msk svarta sesamfrön 1 dl sesamolja 4 msk tamarisoja 1 krm cayennepeppar   Gör så här: Skala moroten och skär i tunna strimlor. Skär zucchini i halvmånar, grovhacka paprikan och dela […]

Falafel med cashewkräm

falafel, vegan, raw

Enkla att ta med och goda att äta! Falaflar ca 8 st 1/2 dl  osaltade pinjenötter 2 1/2 dl kokta kikärter 1/2 näve färsk mynta 1/2 näve färsk basilika 1 vitlöksklyfta 1/2 gul lök 2 msk olivolja 1/2 tsk mald kummin   Cashewkräm ca 2 dl 175 g osaltade cashewnötter ½-1 dl havremjölk 1 msk […]

Glutenfria bananpannkakor med stänk av kokos

Glutenfria pannkakor

Glutenfria pannkakor med banan och kokosmjöl, enklare kan det inte bli – gott, matigt, mättande och perfekt i picknickryggan! 6-8 st 4 ägg 1-2 stor mogen banan 2 msk kokosmjöl (eller annat glutenfritt mjöl) ½ tsk bakpulver kokosolja att steka i Till servering agave- eller lönnsirap Lägg ingredienserna i en matberedare eller använd stavmixer. Mixa till […]

Glutenfria tunnbröd med grönsaksfyllning

Glutenfritt tunnbröd

  Fyll dina glutenfria rullmackor med massor av grönsaker och valfritt protein – vi valde friterad silkes tofu! 12-15 st 6 dl vatten eller valfri vegetarisk mjölkdryck 2 msk neutral rapsolja 2 msk fiberhusk 2 dl rårismjöl 2 1/2 dl bovete 1 dl majsmjöl 2 tsk honung 1 tsk salt Blanda vätskan och olja i en […]

Glutenfri gul pastasallad

Glutenfri pastasallad

En matig och glutenfri sallad som både smakar och mättar gott ute i naturen! 4 portioner glutenfri pasta från Schnitzer eller Castagno 1 stor sötpotatis 50 g grönkål 6 st vegansk kryddig Wienerkorv från Taifun 1 1/2 tsk kryddmix Herbes de Provence från Sonnentor 3 msk olivolja salt och peppar efter smak Koka 4 portioner […]

 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK