Inspiration

Biofoods cashewnötter: nytt ursprung, samma höga kvalitet

Postad den 18 maj, 2021 i Blogg

Vi är väldigt förtjusta i våra goda ekologiska cashewnötter, och stolta över det projekt vi har bidragit till de senaste åren genom att köpa cashewnötterna från ett samarbete i Odisha-provinsen i Indien. På senare tid har det dock tyvärr uppstått leveransproblem och vi har därför beslutat att övergå till en ny leverantör i Tanzania. Även […]

Georganics certifierade eko via COSMOS

Postad den 14 maj, 2021 i Blogg

Georganics är nu certifierade ekologiska & naturliga enligt COSMOS! COSMOS är en certifiering med bland annat Soil Association bakom sig, som sätter en standard för ekologisk kosmetika. ⁠ Syftet är att tillsammans stärka bestämmelserna kring påståenden på förpackningarna, och motarbeta ”greenwashing”. Genom strikt granskning är COSMOS en hjälp för att säkerställa att produkterna skapas och […]

RECEPT | Green Smoothie Bowl

Postad den 30 apr, 2021 i Blogg, Recept

Ingredienser 250 ml Vita Coco Pressed Kokosvatten 1 tsk vetegräs 1 tsk spirulina 2,5 dl spenat 1/2 stor banan, frusen 2,5 dl ananas, frusen 1 msk färsk ingefära 1,5 dl mango Gör så här Mixa allt tills slät och krämig konsistens.   Toppa med chiafrön, kiwi, cashewnötter & färska bär. 

Recept | Somrig frukostsmoothie

Postad den 23 mar, 2021 i Blogg, Recept

INGREDIENSER 3,5 dl frysta bär 3 bananer 2 dl havregryn 2 dl Vita Coco Kokosvatten 3 msk mandelsmör 3 msk linfrö 1,5 tsk kanel TILLAGNING 1. Mixa alla ingredienser till slät och krämig konsistens. Tillsätt lite extra kokosvatten om du önskar en tunnare konsistens. 2. Fördela i tre glas och njut!

Recept | Blackberry Smoothie Bowl

Postad den 23 mar, 2021 i Blogg

INGREDIENSER 2,5 dl björnbär 2,5 dl yoghurt 1 banan 1,5 dl Vita Coco Kokosvatten 1 tsk kanel 1 näve isbitar (gärna is gjord på kokosvatten för extra mycket smak) TILLAGNING 1. Mixa alla ingredienser till slät och krämig konsistens 2. Fördela smoothie i skålar (räcker till ungefär 3 serveringar) och toppa med färska björnbär, blåbär, […]

Recept | GRANOLA MED TAHINI OCH MISO

Postad den 23 mar, 2021 i Blogg, Recept

6-8 serveringar | 30 min Att göra sin egen granola är superenkelt och du kan variera ingredienserna i all oändlighet. Här utmanar vi de klassiska smakerna och resultatet blev såå gott! INGREDIENSER 150 g havregryn 50 g sesamfrön 30 g hampafrön 40 g skållade mandlar 3 msk lönnsirap 2 tsk miso shiro 1 dryg msk […]

Recept | ROSTADE KIKÄRTOR MED TAMARI OCH MISO

Postad den 23 mar, 2021 i Blogg, Recept

2-3 serveringar | 25 min Det här proteinrika snacket är superenkelt att göra med en förpackning färdigkokta kikärtor och en handfull kryddor. Rostade kikärtor är också väldigt goda i sallad, med nudlar eller som fyllning i en wrap. INGREDIENSER 350 g Kikärtor, förkokta 1 msk Sesamolja 2 msk Tamarisoja 1 msk Shiro miso Svartpeppar efter […]

Recept | KRÄMIG MOROTSSOPPA MED MISO

Postad den 23 mar, 2021 i Blogg, Recept

  4 portioner | 40 min Det här är en mättande soppa full med härliga smaker. INGREDIENSER 1 kg morötter 3 rödlökar 2 msk sesamolja 2 cm färsk ingefära 2 vitlöksklyftor 2 vågade msk Genmai miso 7,5 dl vatten 200 ml kokosmjölk peppar och salt efter smak TILLAGNING 1. Skala morötterna och skär i mindre […]

15 kg godis om året – så drar du ner snittet

Postad den 15 mar, 2021 i Blogg

I Sverige äter vi i snitt ca 15 kg godis om året och troligtvis svarar påskhelgen för en stor del av den konsumtionen. Vi tipsar om smarta och enkla alternativ att lägga i påskägget – lika uppskattade av stora som små. Enligt Jordbruksverkets statistik konsumerar vi svenskar ca 15 kg choklad- och konfektyrvaror per person […]

Recept | Vegansk pralintårta

Postad den 10 mar, 2021 i Blogg

Svårighetsgrad: Utmanande Foto: Holly Jade En magisk fyravåningstårta. Nästan som en nougatpralin i jätteformat. Låt fantasin flöda när det kommer till dekoration och ge tårtan din egen personliga touch. INGREDIENSER Till kakan: 480 ml osötad mandelmjölk 2 tsk äppelcidervinäger 420 g vetemjöl, kan ersättas med glutenfri mjölmix 480 g strösocker 2 msk kakao 50 g […]