Recept

Kryddiga tranbärsbollar

Postad i Receptkategori: Snacks, godis & plock

 

Vem har sagt att probiotika inte kan smaka sött? Organic Traditions bärpulver med tranbär är gjort av högkvalitativa, ekolgiska hela tranbär som varsamt torkats på en låg temperatur för att bevara antioxidanter. Denna pulverblandning innehåller också kokossocker, som fint balanserar ut tranbärets syrlighet, och gör den till ett perfekt tillskott i till exempel smoothies eller att använda i olika bakverk – som exempelvis dessa Kryddiga tranbärsbollar!

 

 

 

Förberedelse: 10 minuter

Nerkylning: 1 timme

Mängd: ca 12-15 bollar

 

Ingredienser

1 dl cashewnötter
1 dl mandlar
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
½ dl dadlar
2 msk Organic Traditions bärpulver tranbär
2 msk smält kokosolja
1 msk nötsmör
½ – 1 msk färskriven ingefära
Skal och juice från 1 citron
En nypa salt

 

Gör så här

  1. Mixa cashewnötter, mandlar, solrosfrön, pumpafrön och dadlar.
  2. Tillsätt nötsmör, kokosolja, ingefära, citron, tranbärspulvret och salt. Rulla till små fina bollar.
  3. Låt stelna i kylen i ca 1 timme.
  4. Förvara i kyl i upp till 2 veckor.
 
 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK